Početak Gradske vesti Nenad Ivanišević na konferenciji “Futurizam 2023”: Vesti o veštačkoj inteligenciji u turizmu...

Nenad Ivanišević na konferenciji “Futurizam 2023”: Vesti o veštačkoj inteligenciji u turizmu u Srbiji

89
0

 

Na prvoj konferenciji u Srbiji posvećenoj veštačkoj inteligenciji u turizmu, nazvanoj „Futurizam 2023″, Dr. Nenad Ivanišević, Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, istakao je važnost razgovora o promenama u ovoj oblasti kao ključnog preduslova za njihovu efikasnu primenu u praksi, posebno u turističkoj privredi.

Organizovana od strane Centra za digitalnu transformaciju pri Privrednoj komori Srbije, konferencija je obrađivala teme poput obrade podataka i pravnih okvira u oblasti turizma i ugostiteljstva u Srbiji, kompjuterske vizije i analize sentimenta, generativne veštačke inteligencije i jezičkih modela.

Ivanišević je najavio prvu obuku na teritoriji AP Vojvodine za zaposlene u turizmu u primeni veštačke inteligencije s ciljem poboljšanja turističke ponude. Istakao je potrebu učenja ljudi kako primeniti savremene alate kako bi se konkurovalo na globalnom tržištu.

Učesnici konferencije imali su priliku upoznati se s analitičkim pristupom i relevantnim podacima za unapređenje poslovanja, pravnim aspektima primene veštačke inteligencije u turizmu, kao i primerima dobre prakse i iskustvima domaćih hotela i turističkih agencija.

Veštačka inteligencija je predstavljena na štandovima izlagača, a tokom konferencije razmatrane su i dostupni instrumenti finansijske podrške za uvođenje naprednih procesa u turizmu, uz praktične savete za povećanje prihoda uz upotrebu veštačke inteligencije. Skupu su prisustvovali predstavnici Vlade Republike Srbije, Pokrajinske vlade, Privredne komore Srbije, javnog i privatnog sektora.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here