Početak Gradske vesti Nenad Ivanišević na obeležavanju godišnjice Ekonomskog fakulteta u Subotici

Nenad Ivanišević na obeležavanju godišnjice Ekonomskog fakulteta u Subotici

4
0

Danas je obeleženo 63 godine poslovanja Ekonomskog fakulteta u Subotici, a svečanosti je prisustvovao pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević.

Sekretar je istakao da su u Trebinju na „Ekonomijadi i menadžerijadi“ studenti Ekonomskog fakulteta u Subotici sa ponosom nosili obeležja ove ustanove, koju su predstavili u najboljem svetlu.

„Studenti su ono najbolje što Srbija ima. Svi bi trebalo da budemo ponosni na to koliko je sa ovog fakulteta izašlo dama i gospode i koliko će ih tek izaći“, rekao je Ivanišević.

Ekonomski fakultet sa sedištem u Subotici osnovan je 18. maja 1960. godine. Za protekle 63 godine na njemu je diplomiralo preko 16.000 studenata. Veliki broj diplomaca Ekonomskog fakulteta u Subotici ostvaruje izuzetne poslovne karijere, kao naučni i prosvetni radnici, predsednici skupština i vlada, ministri, uspešni privrednici i menadžeri koji doprinose nacionalnom i internacionalnom privrednom razvoju.

Ovaj fakultet treba  da pripremi univerzitetski kvalifikovane ekonomiste, menadžere i poslovne informatičare za buduću karijeru, dajući značajan doprinos razvoju savremenog društva.

Prema rečima dekana Ekonomskog fakulteta prof. dr Nebojše Gvozdenovića, povezanost istraživanja i obrazovanja je osnovni princip aktivnosti Fakulteta, a sloboda i različitost mišljenja glavna vrednost ove akademske sredine.

„Od polupraznog studentskog doma, došli smo u situaciju da je on sada popunjen, a nadamo se da ćemo novim upisom za mesec i po dana uspeti da popunimo i Dom kod Dudove šume. Nadam se da ćemo napraviti sinergiju sa svim relevantnim akterima i iskoristiti potrebe privrede, a Suboticu ćemo promovisati kao divan grad za studiranje, sa bogatim kulturnim nasleđem i kao mesto prepuno sportskih, zabavnih i kulturnih sadržaja“, ističe dekan Gvozdenović.

Na današnjoj svečanosti su se obratili i rektor Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Dejan Madić i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

„Profesori Ekonomskog fakulteta u Subotici imaju veliki naučni rejting i izuzetan profesionalni ugled na Univerzitetu u Novom Sadu, u zajednici ekonomskih fakulteta Srbije, međunarodnom okruženju i u široj obrazovnoj i poslovnoj javnosti“, naglasio je gradonačelnik Bakić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here