Nikola Matin: Oduševljenje dece mojim šatorima najveća mi je nagrada i motivacija za dalji rad

Nikola Matin

Kako je počela priča sa šatorima?

Bližio se sinu prvi rodjendan, želeli smo supruga i ja da mu pokloimo nesto originalno i interesantno. Već smo znali da voli da se sakriva, kao i sva druga deca. Supruga je došla na ideju da mu naprvimo šator. Tako je sve počelo.

Ovo vam je hobi ili primaran posao?

Za sada, ovo je hobi. Moj pravi posao je nešto sasvim drugo. Inače sam diplomirani ekonomista.

Šta je ono što vas tera napred?

Ono što nas “tera” da uvek radimo bolje i bolje i dajemo svoj maksimum, jeste slika oduševljene dece koja se igraju ili spavaju u našim šatorima. Takođe i predivni komentari i utisci mama koje nam šalju slike dece, na našu instagram i FB stranicu.

 

Kako nastaje jedan šator?

Supruga je zadužena za dogovaranje oko izbora dezena i porudžbine materijala. Kada materijal stigne, ja ga isečem, a nakon toga sedam za mašinu, i tu nastaje magija.

Kako birate dezene?

Kao što sam već rekao to je nekako “ženski posao”. Ima jako veliki izbor dezena, često je teško odlučiti koji je najlepši, ali uglavnom se uklapa prema dečijoj sobi u koju se šator postavlja. Stvarno, svi dezeni su interesantni i zanimljivi na svoj način.

Sav materijal i alat koji je potreban za izradu jednog šatora je?

Za izradu šatora potreban je materijal, mašina za šivenje, dobre makaze, sunđer, drvene letvice, kanap, dobra volja, a pre svega ljubav prema deci zbog kojih je sve ovo nastalo.

Ko sve učestvuje u izradi?

U izradi učestvuje svako dete čiju sobu krasi naš šator, moja supruga koja pomaže i naravno ja.

Znam da ste jedan kreativan svestran tata, da li je teško sve što zamislite da sprovedete u delo?

Obzirom da se bavim raznim stvarima, kao sto je japansko iscrtavanje obrva, servis laptopova, montazom klima uređaja i sve što ima veze sa strujom, a za sve je potrebna precizna i mirna ruka, sasvim je bilo razumljivo da ću i šivenje šatora lako sprovesti u delo. U početku nije bilo lako. Trebalo nam je desetak dana da napravimo prvi šator. Prvih par dana smo smišljali izgled, model i veličinu. Sve ostalo je išlo mnogo lakše. Mašinu smo imali, tako da smo lako mogli supruginu ideju da sprovedemo u delo.

Koliko vremena treba da se napravi šator?

Za prvi šator je bilo potrebno oko desetak dana, a sada bude gotov za nekoliko sati.

Da li vam pričinjava zadovoljstvo kada vidite decu kako nasmejano koriste ono što su vaše ruke napravile?

Najviše nas raduje kada nam stigne slika deteta koje se igra u šatoru kao i utisak zadovoljnih roditelja koji gledaju svoje ushićeno i zadovoljno dete. Zaista nailazimo na pozitivne komentare i utiske, i hvala im na tome.

Gde sve ovu zanimljivu igračku možemo da postavimo?

Šator je pre svega dekoratvni kutak u sobi vašeg deteta kao i jedna mala igraonica gde će se dete igrati. Mnogi znaju i da dremnu u šatoru. Stižu nam i slike rodjitelja koji dremaju u šatoru. Gde god da putujemo, obavezno nosimo šator, kako bi naš sin u potpunosti uživao. Nosili smo ga na more, na plažu, bio je i neka vrsta suncobrana u pojedinim momentima.

Gde god ga postavite idealan je za igru i druženje.

Da li imate poruku za sve one koji žele da krenu samostalno da se bave nečim?

Verujte u sebe i ne odustajte od svojih snova.

Izvor: objektiv24

Foto: https://www.instagram.com/wonderland_satori/