Početak Gradske vesti Nova kuća za heroja sa Košara i njegovu porodicu

Nova kuća za heroja sa Košara i njegovu porodicu

66
0

 U humanitarnoj akciji koju je organozovalo Udruženje građana „Novi Sad“,  postavljen je novi krov, kuća je proširena za pedeset kvadratnih metara i unutrašnjost je opremljena novim nameštajem i tehnikom.

– Nisam mislio da je ovo moguće. Sad su nam  životni uslovi su normalni, a pre  nisu bili, jer smo imali šerpe po sobama kada je prokišnjavalo. Porodica se plašila da neću preživeti, ali sada su se smirili. Zahvalan sam građanima, opštini i udruženju, jer su nam pomogli. Trenutno primamo socijalnu pomoć, ali se nadam da će se uskoro sin i supruga zaposliti, pošto ja ne mogu da radim i pijem skupe lekove. Na ratištu sam ranjen u glavu i ruku i računam na to da će mi na kraju odobriti pravo na vojnu invalidninu – kaže Živkom ne skidajući osmeh sa lica jer konaćno bar o kući ne mora da misli.

Za najmlađe Milicu  (7), Lazara (17), Jelenu (13) i Tamaru (8) je kupljen i školski pribor. Dok su trčali iz sobe u sobu u glas su nam rekli da su srećni jer konačno imaju gde da dovedu svoje drugare.

Predsednik Udruženja građana „Novi Sad“Goran Bajšanski rekao je prisutnima da je vrednost radova na kući iznosila 1.200.000 dinara. On je rekao i to da kada nekome treba pomoć, ne treba čekati na državu, već da građani treba da krenu sami da pomognu drugima.

Odlazimo iz doma Popov nazdravljajući za neke lepe nove početke.

Foto: Aleksandar Jovanović