„Nova zabava“ na Limanu- rekonstrukcija skejt parka

Svi fanovi i korisnici skate parka će za mesec dana imati nov i moderan skejt park.

Ekstremni sportovi uvek su imali mesto u skejt parkovima. Ovu subkulturu je važno negovati u gradu jer se vožnja skejta, rolera, bicikla sve više stavlja u rang olimpijskog sporta. Pored odraslih, i deca su ta koja sada imaju svoj kutak, samo za njih i njihove točkiće.

“Uglavnom su roleri, bmx i skejt najzastupljeniji kao neki tradicionalni ekstremni sportovi, a u današnje vreme klinci i trotinete dosta koriste. Naravno ne ove električne, nego ove gur-gur standardne. U principu, ima i dece koja dođu samo da trče po parku jer su sprave male nisu tako velike kao u ovom parku, tako da, koriste ih na sve moguće načine”, kaže skejter Milan Babić za RTV.

Međutim, stari skejt park za odrasle koji je 10 godina ovde postojao prevaziđen je, kako kažu skejteri, a novim će se dodati novi i zahtevniji elementi za moderniju vožnju.

Rekonstrukcija skejt parka za odrasle je već počela, uklonjene su sve stare sprave, čeka se materijal za nove elemente, a radovi se očekuju ove nedelje dok će za mesec dana i taj deo parka biti gotov.