Početak Gradske vesti Novak Đoković Fondacija novogodišnjim paketićima obradovala mališane širom Banata

Novak Đoković Fondacija novogodišnjim paketićima obradovala mališane širom Banata

13
0

Novak Đoković Fondacija donela je radost i sreću mališanima širom Banata pred praznike. Ukupno 523 dece uzrasta od 3 do 7 godina, čije porodice primaju novčanu socijalnu pomoć, obradovano je novogodišnjim paketićima u Beloj Crkvi, Plandištu, Sečnju, Žitištu i Novoj Crnji. Ova humanitarna akcija, deo „Karavana sreće“, pokrenutog 2021. godine širom Južne i Jugoistočne Srbije, nastavila se i 2022. godine u Istočnoj Srbiji, Prilika za uključenje u Sezonu darivanja 2023. je otvorena!

Karavan sreće je krenuo na sever, obišao opštinu po opštinu, i podelio radost novogodišnjih paketića mališanima. Ovog puta, Banat je bio domaćin, a Fondacija je posetila Belu Crkvu, Plandište, Sečanj, Žitište i Novu Crnju. Prošle godine, ista akcija sprovedena je u šest najvećih gradova Istočne Srbije, obuhvatajući 402 deteta iz celog regiona.

U saradnji sa predškolskim ustanovama, lokalnim samoupravama i centrima za socijalni rad, akciju je podržalo 18 društveno odgovornih kompanija-prijatelja Fondacije. Donacije su uključivale igračke, društvene igre, knjige, kozmetiku, garderobu, prevoz paketića i mnoge druge stvari. Fondacija izražava zahvalnost lokalnim centrima za kulturu koji su ustupili svoje prostorije za ovu humanitarnu inicijativu.

Maja Kremić, nacionalna direktorka Fondacije, ističe da su ovo putovanje i druženje sa mališanima prilika za celokupni tim da podeli osmeh i radost sa ljudima širom Banata. Ova tradicionalna akcija inspiriše Fondaciju da nastavi sa dobrim delima, usrećujući mališane širom Srbije. Zahvalnost se upućuje svim partnerima, volonterskom timu i kompanijama koje su podržale projekat.

Osim Karavana sreće, Fondacija sprovodi kampanju „Sezona darivanja 2023.“ koja prikuplja sredstva za adaptaciju i opremanje novog vrtića u Rvatima, opština Raška. Donacije se mogu izvršiti na sajtu fundraise.novakdjokovicfoundation.org ili slanjem SMS-a sa tekstom „Rvati“ na 2205. Cena poruke je 200 dinara i važi za sve mreže u Srbiji.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here