Novi ležeći policajci u Irigu i Vrdniku

Opštini Irig su  na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj odobrena sredstva u iznosu od 1,2 miliona dinara za sufinansiranje dva projekta vezana za razvoj saobraćaja i putne infrastrukture, dok je učešće Opštine na ovom projektu  oko 400 hiljada dinara.

Milion dinara će se iskoristiti za postavljanje 9 prinudnih usporivača brzine, ležećih policajaca na nekoliko lokacija u Vrdniku i Irigu.

U Vrdniku su to ulice Karađorđeva, pored Banje Termal i Železnička u centru naselja koje su  najviše opterećene saobraćajem i gde su pešaci najviše ugroženi.
U Irigu su to ulice Karađorđeva i Fruškogorska, koje nesvesni vozači često koriste kako bi obišli saobraćajnu gužvu u glavnoj ulici, magistralnom putu M21, pritom vozeći većom brzinom od dozvoljene i time ugrožavajući sigurnost ostalih učesnika u saobraćaju, prvenstveno dece pešaka.

Miodrag Bebić, zamenik predsednika opštine Irig za naš portal rekao je: “Svakako da ćemo na ovaj način u značajnoj meri doprineti povećanju bezbednosti svih učenika u saobraćaju, a posebno onih koji su nam svima najbitniji, a to su naši najmlađi”