Novi Sad – centar najboljeg basketa, 3. i 4. juna okuplja 16 najboljih ekipa sveta

Da najbolji basketaši sveta dolaze iz Novog Sada, potvrđuje i činjenica da je posle sjajnog nastupa i osvojenog prvog Masters turnira u sezoni 2022 u Japanu, Utsunomiya, Strahinja Stojačić izbio na prvo mesto FIBA 3×3 rang liste, dok je na drugom mestu njegov saigrač iz ekipe Ub 3×3 Dejan Majstorović.

Među prvih deset ekipa na svetu nalaze se još dvojica novosađana – Marko Branković, takođe iz ekipe Ub 3×3 i Mihailo Vasić, član ekipe Liman 3×3. Što se tiče ekipne rang liste Ub 3×3 je učvrstio prvu poziciju, ispred belgijskog Antverpena 3×3 i Limana 3×3.

Upravo će ovi basketaši i najbolje ekipe sveta biti deo internacionalnog turnira u basketu 3×3 ,,NOVI SAD ULTRA CHALLENGER 2022″, koji će 3. i 4. juna okupiti 16 najboljih ekipa iz različitih zemalja sveta. Osim ekipa Ub 3×3 i Liman 3×3, na turniru će nastupiti i Princeton (SAD), Riga (Letonija), Amsterdam (Holandija) i drugi. Dve najbolje ekipe izboriće plasman na Masters turnir u Lozani u avgustu 2022. godine.

Turnir u organizaciji basket kluba AVAI 3×3 održaće se na Trgu slobode. Ovaj basket spektakl ima status FIBA challenger turnira, a najbolje rangirani igrači i ekipe na FIBA 3×3 listi zaigraće
na specijalno napravljenom terenu u centru grada sa pratećim muzičkim programom, koji će atmosferu dovesti do usijanja.

Tribine su kapaciteta 1300 posetilaca a publika koja ne bude
našla mesto na tribinama moći će da prati basket i sa velikih ekrana postavljenih nadomak terena. Generalni sponzor događaja je Ultra energy drink, dok su pokrovitelji turnira Ministarstvo
omladine i sporta, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i Grad Novi Sad, a podršku su pružili Košarkaški Savez Srbije, Košarkaški savez Vojvodine i kompanija Ninamedia.

Novi Sad, 21. maj 2022. godine