Novi Sad dobija muzej posvećen Đorđu Balaševiću

28.11.2010., Sportska dvorana Gradski vrt, Osijek - Koncert Djordja Balasevica uz pratnju benda Panonska mornarica. Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Đorđe Balašević, preminuo je pre sedam meseci, u 67. godini, a Novi Sad i region su se od njega opraštali nedeljama. Prvi put u novijoj istoriji bila su ugašena svetla na Gradskoj kući, a građani su se sa Panonskim mornarom oprostili i na Dunavu
Muzej Đorđa Balaševića privlačiće obožavatelje iz regiona. Osim muzeja posvećenom preminulom kantautoru, u parku će se planirati i otvoreni paviljoni za letnje nastave.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić
Građani su se opraštali od najvoljenijeg Novosađanina muralima i bilbordima sa njegovim stihovima. Balašević je uvek isticao da ne želi ni ulicu, ni most nazvan po sebi. Velika ljubav koju su mu sugrađani i obožavaoci slali rezultiraće muzejem u Novom Sadu, saznaje NS Uživo.

-Plan za muzej je u izradi. Prostor će biti spomen-muzej Đorđu Balaševiću i imaće još neke dodatne sadržaje. Određen je prostor gde će se muzej nalaziti, u sklopu Univerzitetskog parka. Mislim da će u njemu biti i kutak za fanove Balaševića, gde će moći da se kupe CD-ovi, majice- rekao je za NS Uživo Dušan Miladinović, direktor Javnog preduzeća “Urbanizam”.

Muzej Đorđa Balaševića privlačiće obožavatelje iz regiona. Osim muzeja posvećenom preminulom kantautorom, u parku će se planirati i otvoreni paviljoni za letnje nastave.

Ivona Karan