Početak Gradske vesti Novi Sad domaćin UCI Gran Fondo trke

Novi Sad domaćin UCI Gran Fondo trke

63
0

Po prvi put, Svetska biciklistička federacija (UCI) dodelila je Srbiji i gradu Novom Sadu organizaciju prestižne Gran Fondo biciklističke trke, koja će se održati 15 i 16. juna kroz Novi Sad uz trasu Dunava preko padina Fruške gore. Gran Fondo, koji se vozi u gotovo svim zemljama sveta, predstavlja jednu od najvećih međunarodnih biciklističkih manifestacija, a format potiče iz Italije iz 1970-ih godina.

Ovaj sportsko-turistički događaj privukao je veliki broj biciklističkih veterana, amatera i ljubitelja sporta iz celog sveta, koji će uživati u uzbudljivoj vožnji kroz slikovite pejzaže Novog Sada i prirodu Nacionalnog parka Fruška gora. Do sada se prijavilo preko 650 biciklista iz 31 zemlje.

Trasa će pratiti tok Dunava pre nego što se popne uz padine Fruške gore. „UCI Gran Fondo Novi Sad“ ponudiće učesnicima dve vožnje: Gran Fondo (teža staza od 100 km sa ukupnim usponom od 1500 m) i Medio Fondo (lakša staza od 77 km sa ukupnim usponom od 1200 m). Obe staze su kružne, sa startom i ciljem u Novom Sadu. Prvih 25% učesnika iz svake starosne grupe stiče pravo da učestvuje na „UCI Gran Fondo World Championship“ u Danskoj u septembru, dobijajući specijalnu medalju i priliku da osvoji majicu duginih boja, najveću čast u biciklizmu rezervisanu za svetske prvake.

Manifestacija spaja sport, privredu, ekologiju i turizam. Pre samog događaja, održaće se školsko biciklističko prvenstvo Novog Sada „Biciklom u škole“ u subotu, 15. juna, na Bulevaru Mihajla Pupina.

Ambasador „Gran Fondo Novi Sad“ je Ivan Basso, drumski biciklista i pobednik „Giro d’Italia„. Posetioci i učesnici će imati priliku da se druže sa njim na dan trke, 16. juna.

DDOR osiguranje“ prepoznalo je značaj ove međunarodne manifestacije i pružilo podršku kao generalni sponzor „Gran Fondo Novi Sad 2024“. DDOR osiguranje takođe podržava promociju biciklizma i naš olimpijski tim, uključujući biciklistkinju Jelenu Erić, koja će predstavljati Srbiju na Olimpijskim igrama u Parizu.

Početak biciklističke vožnje „Gran Fondo Novi Sad 2024“ biće ispred zgrade Pokrajinske vlade u centru Novog Sada, u nedelju 16. juna.

PROGRAM „GRAN FONDA NOVOG SADA 2024„:

PRESS AKREDITACIJE SE PREUZIMAJU PRE PROGRAMA 15.6.

SUBOTA, 15. jun :

Novi Sad domaćin UCI Gran Fondo trkeLokacija: Hotel „Pupin“ (Narodnih heroja 3, Novi Sad)

  • 10:00-11:30h: Panel diskusija i druženje biciklista i posetilaca sa ambasadorom „Gran Fonda Novi Sad 2024.“ Ivanom Bassom
  • 11:30h: Konferencija za novinare (akreditovane novinarske ekipe za taj događaj)
  • 12:30h: Razgovor sa Ivanom Bassom u Turističkom informativnom centru (Bulevar Mihajla Pupina 18 – pored „Gondole“) – intervju do 10 minuta samo za akreditovane novinarske ekipe

ŠKOLSKO BICIKLISTIČKO PRVENSTVO GRADA NOVOG SADA:

Lokacija: Bulevar Mihajla Pupina (ispred Pokrajinske vlade)

  • 17:00h: Otvaranje „Školskog biciklističkog prvenstva grada Novog Sada“ (izjave za medije planirane su nakon otvaranja)
  • 19:00h: Proglašenje pobednika

NEDELJA, 16. jun :

Lokacija: Bulevar Mihajla Pupina (ispred Pokrajinske vlade)

  • 9:30h: Izjave za medije uoči početka „Gran Fonda Novog Sada 2024.“
  • 9:50-9:55h: Otvaranje prvog „Gran Fonda Novog Sada 2024.“
  • 10:00h: Početak biciklističkih vožnji Gran i Medio Fondo
  • Oko 15h: (u zavisnosti od vremena dolaska prvih učesnika) Proglašenje pobednika biciklističkih vožnji Gran i Medio Fondo

Detaljnije informacije mogu se naći na sajtu Gran Fondo Novi Sad.

Link ka sajtu Gran Fondo Novi Sad

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here