Početak Gradske vesti Novi Sad preuzeo ključeve Omladinske prestonice Evrope

Novi Sad preuzeo ključeve Omladinske prestonice Evrope

36
0
Novi Sad Omladinska prestonica
Na završnoj ceremoniji Omladinske prestonice Evrope Кaškaiš 2018 u Portugaliji, u prisustvu brojnih portugalskih i zvaničnika EU, članova Evropskog omladinskog foruma, ali i gostiju iz cele Evrope, Novom Sadu je u petak 14. decembra predata ta prestižna titula za 2019. godinu.

Delegaciju Novog Sada predvodio je gradonačelnik Miloš Vučević.

– Ovo je prava, pozitivna priča od velikog značaja za našu državu, kojom pokazujemo da smo itekako konkurentni u Evropi u oblasti omladinske politike. Naše devojke i momci su pokazali sposobnost da iznesu najzahtevnije programe, a danas Novi Sad preuzima mandat Omladinske prestonice za narednu godinu. Zvanično otvaranje nas čeka 26. januara 2019. kada ćemo prirediti ozbiljan spektakl kakav dugo nije viđen i verujem da će svi biti zadovoljni – rekao je gradonačelnik Vučević.

Novi Sad je jedini grad izvan EU koji je uspeo da osvoji titulu Omladinska prestonica Evrope. OPENS 2019 sarađuje sa 42 omladinske organizacije, a realizovano je 46 programa, sa preko 100 partnera iz regiona. Cilj je da u 2019. godini programima Omladinske prestonice Evrope bude obuhvaćeno 500 000 mladih iz Srbije i regiona, navedi se u saopštenju.