Početak Gradske vesti Novi Sad spreman u slučaju poplava, građani pozvani da ne bacaju smeće...

Novi Sad spreman u slučaju poplava, građani pozvani da ne bacaju smeće u potoke i kanale

39
0

Akcenat će biti na bujičnim potocima na sremskoj strani grada, a određene su i lokacije za punjenje džakova u slučaju potrebe.

Na sednici je rečeno da grad ima dovoljno neophodne opreme za odbranu od unutrašnjih voda, da su bujični potoci pročišćeni, ali i da se kontinuirano prati njihovo stanje kao i stanje drugih odvodnih kanala.

S tim u vezi, Gradski štab poziva građane da ne bacaju smeće u potocima i odvodnim kanalima, odnosno da ih ne koriste suprotno nameni, jer na taj način ugrožavaju javni sistem odbrane od voda.

Kako su saopštili predstavnici Republičkog hidrometorološkog zavoda sneg se u Vojvodini otopio bez većih problema, očekuje se oko 70 milimetara padavina tokom marta, što se zbog ravnomerne raspoređenosti ne smatra intenzivnim padavinama koje bi mogle da izazovu probleme. Oni su rekli da je vodostaj Dunava srednje, odnosno srednje-niske visine i da za sada nema opasnosti od poplava, ali da se ukupno stanje mora pratiti posebno zbog nastupajućeg topljenja snega na Alpima koje se očekuje u aprilu i maju.

Izvor: nshronika
Foto: Grad Novi Sad

 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here