Početak Gradske vesti Novi Sad – sve atraktivnija destinacija

Novi Sad – sve atraktivnija destinacija

106
0

Da je Evropska prestonica kulture 2021. sve atraktivnija za goste, potvrđuju podaci Republičkog zavoda za statistiku, koji kažu da Novi Sad postaje sve atraktivnija destinacija, kako za domaće, tako i za strane turiste.

Petrovaradinska tvrđava, Fruška gora i centar grada samo su neke od lokacija koje svakog meseca poseti preko 50 turista iz različitih zemalja. Gosti najčešće dolaze iz Kine, Rusije, Azerbejdžana, Norveške i Indije.

Turistička organizacija Novog Sada je tokom godine sprovodila brojne kampanje, kako bi promovisala Novi Sad kao sve poželjniju turističku destinaciju, a promet turista nikad nije bio veći nego ove godine.

“Kada pričamo o Novom Sadu, mi možemo da pričamo o vrlo raznovrsnoj ponudi. Tako da mi odgovaramo potrebama i omladinskog turizma, kada pričamo o festivalima, kada pričamo o porodičnom turizmu, kada pričamo o kulturnom turizmu, dakle sve, skoro svi veliki oblici turizma razvijeni u siti brejk destinacijama razvijeni su kod nas, i naravno kongresni turizam jer mi imamo ipak najbolje uređeni Master centar u jugo-istočnoj Evropi”, kaže Tihana Putin iz Turističke organizacije Novog Sada.

Prema plaćenoj boravišnoj taksi u Novom Sadu zabeležen je rast turista čak za 22 odsto, u odnosu na prethodnu godinu. Ovog meseca u Novom Sadu održaće se niz manifestacija što će dovesti do povećanog broja domaćih i stranih turista.

Izvor: RTV

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here