Novi Sad u svet poslao zadivljujuću sliku sinergije modne i operske umetnosti

Nacionalna nedelja mode – Serbia Fashion Week, svečano je otvorena na spektakularan način ispred Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu. Ovo veče označilo je početak petodnevne modne priče koja donosi sa sobom neizmernu inspiraciju, kreativnost i ljubav prema modi i umetnosti.

Ono što čini ovogodišnju ceremoniju otvaranja posebnom je savršena sinergija modne i operske umetnosti. U srcu Novog Sada, pred Srpskim Narodnim Pozorištem, gledali smo kako se moda i muzika stapaju. Kamerni orkestar Srpskog Narodnog Pozorišta je svojim muzičkim bravurama ispunio svečanost, dok su članovi Dečjeg hora Opere SNP-a i solista Željka Andrića, dodali dodatnu dimenziju ovoj večeri. Obe umetnosti izražavaju se kroz strast, ekspresiju i emociju. Moda je izražavanje ličnog stila i priče putem odeće, dok opera koristi glas kako bi ispričala priču i izrazila duboke emocije. Na ovom svečanom otvaranju, ove dve umetnosti su se spojile na izvanredan način, a rezultat je bio spektakl koji je dirnuo srca prisutnih.

„Srbija Fashion Week je platforma za promociju kreativnosti i umetničkog izraza u različitim oblastima,“ istakli su voditelji programa, Jelena i Aleksandar Gajšek, koji su publiku vešto vodili u nezaboravnu noć u kojoj su prikazane kreacije dizajnera iz 22 zemlje sveta, od Francuske do Kambodže, od Italije do Bugarske. A da manekenke zablistaju na pisti u zanosnim kreacijama, doprinos je dao tim šminkera, profesionalaca Instituta za estetiku i kozmetologiju La Prestige.

“Na svečanoj cerermoniji otvaranja 22. izdanja Serbia Fashion Week-a videli smo fantastičnu sinergiju modne i operske umetnosti. Ponosna sam na to što je iz Novog Sada i Srbije u svet otišla čarobna slika koja spektakla u kom su uz uživo izvođenje Kamernog orkestra, solista i Dečjeg hora Opere SNP-a najlepših arija, prikazane kreacije dizajnera iz 22 zemlje sveta. Nije bilo lako organizovati dolazak svih tih dizajnera, posebno onih sa Dalekog istoka, ali je sav trud vredeo jer smo svi zajedno uživali u jedinstvenom spektaklu koji je prikazao svu lepotu različitosti nacija, kultura i umetničkog izraza”, rekla je predsednica Serbia Fashion Week-a Svetlana Horvat.

Ovo izdanje Serbia Fashion Week-a će trajati do 17. oktobra, pružajući publici niz uzbuđenja, uključujući Serbia Fashion Film Festival, seminarske aktivnosti i uzbudljive modne revije. Serbia Fashion Week nastavlja da bude mesto gde moda postaje magija, gde se kreativnost slavi i gde se svako veče pretvara u bajku.

Foto Srđan Aleksić, Vuk Đermanović, Anastasia Saltikova