Početak Gradske vesti Novi Sad za korak bliži novom mostu na Dunavu

Novi Sad za korak bliži novom mostu na Dunavu

30
0

Memorandum o izradi planske i tehničke dokumentacije za projekat izgradnje obilaznice oko Novog Sada, potpisan je danas u Vladi Srbije.

Potpisivanju su prisustvovali ministar građevine, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, vd direktora „Koridori Srbije“ Aleksandar Antić i direktor kompanije CRBC Džang Sjaoujen, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, kao i i predstavnici Ambasade NR Kine.

„Ova obilaznica doneće veliku i pozitivnu promenu, čime će se poboljšati život svih nas. Kao gradonačelniku i Novosađaninu, srce mi je puno nakon prisustvovanja potpisivanju Memoranduma o izradi planske i tehničke dokumentacije za projekat izgradnje obilaznice oko Novog Sada, a čija realizacija će početi najkasnije do marta 2022.

I kao što je rekao veliki Ivo Andrić da gradnjom mostova, odnosno uspostavom veza „čovjek se ostvaruje jer sve čim se ovaj naš život kazuje – misli, napori, pogledi, osmesi, reči, uzdasi – sve to teži ka drugoj obali, kojoj se upravlja kao cilju, i na kojoj tek dobiva svoj pravi smisao“, tako će i ovaj novi most proširiti naše vidike i naš grad učiniti lepšim!“, rekao je Vučević.

Novi most preko Dunava, kao deo obilaznice rasteretiće saobraćaj u Novom Sadu i povezati ga sa obilaznicom u Sremskoj Kamenici.

Autor: Objektiv24

Fotografije: Grad Novi Sad

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here