Novi semafori na Bulevaru Patrijarha Pavla

Dva novoizgrađena semafora na Bulevaru patrijarha Pavla od danas, 4. oktobra 2022. godine, su u probnom radu, odnosno na žutom treptaču. Nakon probnog perioda i testiranja opreme, semafori će biti pušteni u redovan rad.

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije realizovala je izgradnju semafora i uređenje saobraćajnih površina na raskrsnici Bulevara patrijarha Pavla, Ilirske ulice i Ulice Senteleki Kornela, kao i na raskrsnici Bulevara patrijarha Pavla i Ulice Ilariona Ruvarca u Novom Sadu.

Semafori će raditi u standardnom režimu, u koordinaciji sa dva postojeća semafora na Bulevaru patrijarha Pavla. Na semaforskom stubu postavljena je i dodatna oprema, odnosno vremenski displeji, koji odbrojavaju vreme trajanja crvenog i zelenog svetla, kao i zvučni uređaji za slepa i slabovida lica.

Pored toga, na predmetnim raskrsnicama izvedeni su i radovi i na uređenju pešačkih i biciklističkih staza, koje su prilagođene nivou kolovozne konstrukcije.

Realizacijom ove investicije, čija je vrednost 27.272.432,18 dinara, doprinelo se unapređenju bezbednosti svih učesnika u saobraćaju. Uspostavljanjem svetlosne signalizacije omogućen je siguran prelazak pešaka na pešačkim prelazima preko vrlo frekventnog Bulevara patrijarha Pavla, kao i lakše uključivanje vozila sa sporednih pravaca na Bulevar.

Apelujemo na vozače da povećaju opreznost i dodatno obrate pažnju na novopostavljene semafore, budući da su predmetne raskrsnice do sada bile obeležene samo vertikalnom i horizontalnom saobraćajnom signalizacijom