Novinarima portala NS Uživo prete smrću!

ns uzivo

Članove redakcije NS Uživo jutros je na fasadi poslovne zgrade u kojoj se nalaze prostorije ovog portala, dočekala preteća poruka. Nepoznati počinilac, u toku noći ili ranog jutra, ispisao je grafit koji glasi: “SNS Uživo bednici, dani su vam odbrojani”.

“Radni dan nam počinje u 8 časova ujutru. Poruka koja nam je upućena već je bila ispisana, spremna da nas dočeka. Atmosfera u redakciji je alarmantna, kolege i koleginice brinu za svoju bezbednost, što je potpuno opravdano.” – rekao je glavni odgovorni urednik portala NS Uživo, Nikola Bilić.

Bilić dodaje da je naš portal poslednjih mesec dana bio meta pojedinih kriminalaca i političara.

“Naš portal poslednjih mesec dana često je bio meta. Pretili su nam mnogi. I preko društvenih mreža i na javnim događajima. Tokom četiri godine rada pisali smo o svima i svemu. Od političara, kriminalaca, navijača, svi oni su bili tema naših tekstova. Nisam uplašen, ali jesam zabrinut. Istina nas čuva”kazao je Bilić.

Glavni odgovorni urednik NS Uživo, Nikola Bilić zakazao je konferenciju za kolege iz medija, za 9 časova ispred poslovne zgrade na Bulevaru oslobođenja 127.
Podsećamo, preteći grafiti koji pozivaju na smrt novinara portala NS Uživo, samo su jedan u nizu pokušaja da se izvrši direktan pritisak na naš kolektiv.

“Zahtevamo reakciju nadležnih institucija i kolega novinara. Niko nema pravo da ugrožava bezbednost jedne novosadske redakcije, samo zato što je, siguran sam, na tragu neke velike istine.” – poručio je Bilić.

Autor: nsuzivo.rs