Početak Gradske vesti Novo parkiralište u Ulici Augusta Cesarca otvoreno za građane.

Novo parkiralište u Ulici Augusta Cesarca otvoreno za građane.

92
0

U centru Novog Sada otvoreno je novo parkiralište sa oko 100 mesta, smešteno u Ulici Augusta Cesarca 9. Ovo parkiralište predstavlja zatvoren prostor, a vreme zadržavanja nije ograničeno. Direktor JKP „Parking servis“ Stеvan Lugonja ističe da važe ista pravila kao i u plavoj zoni, te se naplaćuje 50 dinara po satu parkiranja.

Član Gradskog veća za saobraćaj i puteve, Aleksandar Bulajić, podseća da su problemi u saobraćaju karakteristični za gradove u razvoju, uključujući i Novi Sad. Prvi među njima su saobraćajne nezgode, a u poslednje vreme primećujemo i sve veće zagađenje vazduha. Nedostatak slobodnih parking mesta takođe je izazov.

Otvorenjem novog parkirališta u centru grada, delimično će biti rešen problem nedostatka parking prostora. Iako je vraćen dvosmerni režim saobraćaja u Ulici Augusta Cesarca, što je rezultiralo gubitkom 21 parking mesta, ukupno je dobijeno 80 novih. Ovde se nije smanjio prostor koji je dostupan korisnicima, budući da je reč o privatnoj parceli.

Novo parkiralište je opremljeno najmodernijim sistemom video nadzora i osvetljenja, pružajući sigurnost posetiocima. Ono neće prihvatati privilegovane parking kartice, niti će biti obeležena mesta za vozila osoba sa invaliditetom, s obzirom da se radi o komercijalnom prostoru.

Direktor JKP „Parking servis“, Stеvan Lugonja, napominje da je ovo samo još jedan korak u nastojanju da se olakša parkiranje građanima Novog Sada. Takođe, najavljuje da će u narednom mesecu biti implementiran „Skan kar“ sistem za elektronsku kontrolu parkiranja. Ovaj sistem će omogućiti brzu identifikaciju vozila koja nisu platila parking, unapređujući efikasnost sistema.

Kontrolu parkiranja će obavljati posebna vozila koja će fotografisati registarske tablice vozila koja nisu u skladu sa pravilima parkiranja. Ovim korakom, JKP „Parking servis“ planira unaprediti efikasnost rada, oslobađajući radnike za druge zadatke.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here