Početak objektiv24 Novosađani večeras sviraju klavir za Ginisa

Novosađani večeras sviraju klavir za Ginisa

59
0

Učenici i profesori Muzičke škole „Isidor Bajić“ večeras će, u svečanoj sali Gradske kuće, pokušati da obore Ginisov rekord u broju ljudi koji istovremeno sviraju jedan klavir.
U 21 čas, 23 učenika i tri profesora će zasvirati klavir u pokušaju da obore Ginisov rekord koji trenutno drži 18 srednjoškolaca iz Sarajeva. Oni će u isto vreme, na jednom klaviru, izvesti kompoziciju pod nazivom „Zora“ čiji je kompozitor bivši učenik te muzičke škole, a sada student Akademije umetnosti u Novom Sadu, Ivan Marković.

Obaranje rekorda, u organizaciji Omladinske prestonice Evrope OPENS 2019, pratiće se uživo preko ekrana na Trgu slobode, a pre obaranja rekorda, planirani su i otvoreni časovi klavira i to na četiri lokacije: Gradska biblioteka, Porta, ispred tramvaja „Trčike“ i ispred Srpskog narodnog pozorišta (u slučaju lošeg vremena u obližnjim zatvorenim prostorima).

Otvoreni časovi su predviđeni od 18h za učenike koji već sviraju, a za sve koji žele da se oprobaju u sviranju klavira od oko 19h.
Učesnici obaranja rekorda su Mihajlo Racpeti (16), Saša Zahorjanski (15), Danijel Leš (15), Milica Vranješ (17), Tisa Lekić (18), Igor Dalagija (17), Boško Stojadinović (17), Luka Petrović (18), Milica Vujanović (17), Dunja Vranješ (18), Sara Todorić (12), Mateo Radimir (13), Lenka Škrbić (12), Nemanja Marčetić (13), Marija Šapovalova (12), Ivan Černuhin (11), Elena Jakšić (11), Laura Mađarić (9), Damjan Svijić (9), Stefan Svijić (10), uz tri profesora, Tijanu Tenji, Aleksandru Vojnak i Slobodanku Stević.
Autor: 021.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here