Početak Gradske vesti Novosadska porodica Đukić dobila novi dom

Novosadska porodica Đukić dobila novi dom

41
0

 

Grad Novi Sad se rado pridružio ovoj akciji, kao i mnogo puta ranije sličnim akcijama. Na inicijativu gradonačelnika, a uz pomoć društveno-odgovornih kompanija, uspeli smo da pribavimo najneophodnije stvari kako bi se porodica Đurkić uselila u svoj novi dom. Želim da se zahvalim svim pojedincima i kompanijama koji su se odazvali pozivu Udruženja „Novi Sad“, kao i pozivu gradonačelnika Miloša Vučevića, ali i medijima, jer su svi oni zajedno doprineli da se san porodice Đurkić ostvari i da dobiju krov nad glavom. Najveće hvala upućujemo inicijatorima akcije, divnoj deci iz OŠ „Žarko Zrenjanin“ koja su pokazala da ono što zaista vredi jeste prijateljstvo, da je Novi Sad grad velikog srca i da su Novosađani upravo takvi, ljudi velikog srca – rekla je Nada Kobac.

 
Useljenju porodice Đurkić su prisustvovali i učenici i nastavnici O.Š. „Žarko Zrenjanin“ koji su akciju pomoći za svoje drugare i učenike i pokrenuli pre oko godinu dana, kao i građani koji su pomogli u realizaciji te akcije. Inicijativa je pokrenuta, jer je toj porodici pretilo da ostane na ulici, a da deca koja su odlični đaci O.Š. „Žarko Zrenjanin“ budu smeštena u Centar za socijalni rad.
 
Predsednik Udruženja građana „Novi Sad“ Goran Bajšanski se zahvalio đacima i razrednim starešinama OŠ „Žarko Zrenjanin“ i istakao da su se građani ujedinili u cilju da se podrži jedna romska porodica koja je pokazala da želi da izvede svoju decu na pravi put. Majka Bojana Đurkić je naglasila da su svi članovi porodice prezadovoljni i veoma zahvalni Gradu Novom Sadu, Goranu Bajšanskom, direktoru škole, razrednim starešinama, đacima i njihovim roditeljima, kao i svima onima koji su pomogli, prvenstveno da deca ostanu uz njih i da porodica ostane na okupu.
 
 
Novi Sad, 13. april 2018. godine

Izvor: facebook – Nada Kobac

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here