Početak Uncategorized Obeležavanje Dana dece obolele od raka

Obeležavanje Dana dece obolele od raka

52
0
I ja se borim

U svetu se svakog 15. februara obeležava Dan dece obolele od raka. Ovom prilikom, Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) organizuje humanitarna okupljanja na trgovima, glavnim ulicama i šetalištima u više od 30 gradova širom Srbije.

Već po tradiciji, ovaj dan će se u Novom Sadu obeležiti na Trgu slobode, u petak u periodu između 12 i 14 časova.

U 13 časova, pod sloganom „I ja se borim„, simbolično će se poslati srce podrške za sve mališane koji se leče od raka, u znak solidarnosti sa ovim superherojima, ali i onima koji više nisu sa nama.

U Beogradu, centralna manifestacija sa muzičkim programom biće organizovana na platou kod Delijske česme u Knez Mihajlovoj ulici, od 12 do 14 časova.

Osim u Novom Sadu i Beogradu tog dana humanitarne akcije podrške NURDOR-u će se organizovati i u Kragujevcu, Čačku, Užicu, Subotici, Kraljevu, Smederevu, Zrenjaninu, Šapcu, Smederevskoj Palanci, Aranđelovcu, Ivanjici, Valjevu, Ubu, Rekovcu, Prijepolju, Trsteniku, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Leskovcu, Vršcu, Pirotu, Vranju, Lebanu, Lazarevcu, Kruševcu, Prokuplju, Novom Pazaru, Surdulici, Boru, Gornjem Milanovcu i Vrnjačkoj Banji.