Početak Gradske vesti Obeležen Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije u Novom Sadu

Obeležen Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije u Novom Sadu

17
0

Gradonačelnik Novog Sada, Milan Đurić, prisustvovao je obeležavanju Dana Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Dana policije, u organizaciji Policijske uprave u Novom Sadu. Na platou SPENS-a, građani su imali priliku da se upoznaju sa radom pripadnika policije različitih nadležnosti. Pored pripadnika Policijske uprave u Novom Sadu, događaju su prisustvovali i novosadski Odred žandarmerije, Uprava za vanredne situacije, kao i pripadnici Centra za osnovnu policijsku obuku i Srednje škole unutrašnjih poslova „Jakov Nenadović“ iz Sremske Kamenice.

  • Danas na platou SPENS-a imamo priliku da razgovaramo sa našim čuvarima reda i mira, da uzmemo promotivni materijal o njihovom radu, vidimo službena vozila, upoznamo se sa pripadnicima žandarmerije, vatrogascima, saobraćajcima, pa čak i da vidimo službene pse koji su ovde sa nama. Grad Novi Sad će uvek biti uz pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova i trudićemo se, kao lokalna samouprava, da maksimalno doprinosimo iz delokruga svoje nadležnosti. Nastavićemo da podržavamo rad pripadnika MUP-a, bilo kroz novčana davanja, nagrade Grada za istaknute policajce i vatrogasce koje dodeljujemo od 2013. godine, ili ulaganja u opremu i obnovu objekata za policiju i vatrogasce – rekao je gradonačelnik Đurić, poželivši pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova da nastave ponosno i časno da nose svoju uniformu i da se hrabro suočavaju sa svim profesionalnim izazovima.

Načelnik Policijske uprave u Novom Sadu, Goran Radonjić, izjavio je da će Policijska uprava uvek štititi bezbednost svoje zajednice.

  • Ovaj dan je prilika da predstavimo naše rezultate u proteklih godinu dana. Ponosan sam na činjenicu da su pripadnici Policijske uprave u Novom Sadu, u ovom periodu, zaplenili više od četiri stotine različitih narkotika, rasvetlili najteža krivična dela, ali i pomogli građanima u svakoj prilici, kao što su to činili posle vremenskih nepogoda koje su nas zadesile prošle godine. Sve ovo je rezultat svakodnevnog rada i truda naših policijskih službenika koji, štiteći bezbednost i živote naših građana, često rizikuju i sopstvene živote – rekao je Radonjić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here