Početak Hronika Obeležena godišnjica martovskog pogroma

Obeležena godišnjica martovskog pogroma

40
0

Počast žrtvama odata je parastosom u manastiru Gračanica, koji je služio vladika raško-prizrenski Teodosije, a potom i svečanom akademijom u Domu kulture, koju je organizovalo Udruženje porodica kosmetskih stradalnika.
 
Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Željko Jović je, obraćajući se učesnicima svečane akademije, konstatovao da na današnji dan sve više obeležavamo sva srpska stradanja na Kosovu i Metohiji. 
 
Jović je zapitao albanske političke lidere i predstavnike međunarodne zajednice zašto je zločin nad pripadnicima srpskog naroda manji zločin od nekog drugog zločina. „Zašto posle toliko godina nemamo rešeno nijedno ubistvo, nijedan zločin? Zašto nema krivaca, a nama nisu bitni samo neposredni počinioci, već oni koji su zločine naređivali. To je poruka koju šaljemo odavde, da nećemo da zaboravimo i da ćemo uvek tražiti i insistirati da se krivci izvedu pred lice pravde, i uveren sam da ćemo to da dočekamo“,rekao je Jović. 
 
Prema njegovim rečima, srpski narod, čekajući pravdu, i dalje drži ispruženu ruku, želeći bolji život za sve na Kosovu i Metohiji. 
 
Autor: Tanjug

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here