Početak Uncategorized Obeležena školska slava – Sveti Sava

Obeležena školska slava – Sveti Sava

123
0
školska slava - Sveti Sava

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević čestitao je svim prosvetnim radnicima i učenicima školsku slavu Svetog Savu na Svetosavskoj akademiji u Gimnaziji “Jovan Jovanović Zmaj“.

Sveti Sava je bio ispred svog vremena, neko ko je utkao u biće našeg naroda pravdu, pravo, istinu, zakonitost i čovekoljublje. Neko ko je mirio neopmirljivo, univerzalno i nacionalno. Sveti Sava je sa nama i danas, ako je u našim srcima, mislima, molitvama, u našim knjigama, onda je on naš savremenik, i verujem da imamo snage kao društvo da se zalažemo za vrednosti koje on simbolizuje – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Prema rečima direktora Gimnazije “Jovan Jovanović Zmaj“ Radivoja Stojkovića, školska slava je veliki dan i za učenike i za sve zaposlene.

To je radostan dan kada se pod krovom naše stare i čestite škole čuju i pesma i molitva. Naša škola neguje nasleđe Srpske pravoslavne Gimnazije, i u 21. veku daje odgovore na potrebe ovog vremena – kazao je Stojković.

Svetosavskoj akademiji prisustvovao je i njegovo preosveštenstvo Episkop bački dr Irinej Bulović, a u programu su učestvovali hor i orkestar Gimnazije, kao i učenici i profesori, a zaslužnim učenicima dodeljene su Svetosavske nagrade.

Foto Miloš Vučević, FB