Objavljena rang-lista za stanove solidarnosti u Novom Sadu: Tročlane porodice imaju priliku za kupovinu uz rok otplaćivanja od 20 godina

Grad Novi Sad objavio je rang-listu za stanove solidarnosti namenjene tročlanim domaćinstvima u Ulici Momčila Tapavice BB, lamela 5 na Novom naselju.

Ova inicijativa deo je programa stambene podrške, a rezultati konkursa su dostupni na sajtu Novisad.rs. Konkretno, 99 prijava pristiglo je za osam stanova solidarnosti namenjenih tročlanim porodicama, a osamoro prvoplasiranih na listi ima priliku da kupi stan površine oko 43 kvadrata.

Cena kvadrata iznosi 116.774,63 dinara, a stan se može otplaćivati na rok od 20 godina, odnosno u 240 rata. Lamela pet, gde se nalaze ovi stanovi, izgrađena je prošlog leta, a ukupno je bilo 538 prijava za 25 stanova solidarnosti. Osim ovih stanova, u istoj lameli su i stanovi za petočlane, dvočlane i četvoročlane porodice. Lamela šest sa 27 stanova već je useljena, dok se za lamelu četiri trenutno sprovodi javna nabavka za izbor izvođača radova, s planiranim troškom od 660 miliona dinara sa PDV-om i rokom izvođenja od godinu dana.