Početak Gradske vesti Objavljene konačne liste na fakultetima u Novom Sadu

Objavljene konačne liste na fakultetima u Novom Sadu

27
0

„Dnevnik“ piše da se upisi odvijaju prema rasporedu koji su pojedinačno odredili fakulteti. Po odnosu broja onih koji su polagali prijemni ispit i broja onih koji su ga položili, velika većina je uspela da ispuni uslov za dobijanje indeksa, bez obzira na to da li će studirati o trošku države ili će sticanje visokoškolskog znanja plaćati iz svog džepa. Prijemni ispit je položilo 7.677 budućih studenata.
 
Na Poljoprivrednom fakultetu je ispit položilo svih 498 kandidata, koji su se pojavili na testiranju. Na Filozofskom fakultetu od 1.050 onih koji su došli na testiranje, prijemni je položilo 1.026, na Tehnološkom fakultetu od 206 kandidata, prijemni nije položio samo jedan kandidat. Na Pravnom fakultetu se prijavilo njih 419 i svi su prošli. 
 
Na Medicinskom fakultetu od 1.156 koji su došli na prijemni, položilo je njih 1.101. Na Fakultetu tehničkih nauka, koji prima najviše studenata, od 2.652 potencijalnih brucoša, za taj status se izborilo 2.437 kandidata. 
 
Na Ekonomskom fakultetu 485 kandidata koji su se pojavili na prijemnom su ga uspešno savladali, dok je na Prirodno-matematičkom fakultetu od 742 kandidata, prijemni prošlo njih 693. 
 
Na Građevinskom fakultetu svih 55 prijavljenih je položilo prijemni, dok je prijemni na Tehničkom fakultetu položilo 226 budućih brucoša. Na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja 241 kandidat je prošao prijemni ispit, na Pedagoškom njih 53, a na Učiteljskom fakultetu sva 43 kandidata su uspešno položila prijemni.
 
Na Akademiji umetnosti u Novom Sadu prijavilo se duplo više kandidata nego što je otvorenih mesta. Tako je ispit položilo njih 195, iako ih se prijavilo 409.
Autor: Dnevnik
 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here