Obnova staza u Kameničkom Parku: Novi izgled za posetioce

N U okviru ambicioznog projekta „Realizacija dela aktivnosti predviđenih Programom upravljanja SP ‘Kamenički park’ za 2023. godinu“, finansiranog sredstvima Budžetskog fonda za zaštitu životne sredine grada Novog Sada za 2023. godinu, planira se potpuna rekonstrukcija tri staze u Kameničkom parku ukupne dužine 1,1 kilometar. Ove staze, koje su prvobitno izgrađene 2019. godine kao deo radova na uređenju parka, sada će dobiti novu podlogu od malča, dok će se 305 metara oštećenih ivičnjaka zameniti.

ustupljene fotografije

„Dugme aktivnosti“, kako ga nazivaju u Gradskom zelenilu, obuhvataće i jesenje košenje trave duž Bulvara oslobođenja, Jevrejske, Rumenjačkog puta, Bulevara Vojvode Stepe i Jugovićeva. Uz to, na prilazima Varadinskom mostu pripremaju se cvetne gredice, vrši se okopavanje i plevljenje šiblja i perena, dok se na više lokacija vrši orezivanje žive ograde i drveća. Svi parkovi biće podvrgnuti čišćenju i uređenju staza i zelenih površina.

Miloš Egić, direktor Gradskog zelenila, ističe važnost ovih radova za unapređenje kvaliteta prostora u Kameničkom parku i naglašava da će ova inicijativa pružiti posetiocima još prijatnije iskustvo u prirodnom okruženju.