Obnovljen parking u dvorištu Skupštine grada i okolnih zgrada

Foto. Skupština Novog Sada

U Ulici dr Laze Stanojevića, koji koriste zaposleni u Gradskoj upravi i Skupštini,stanari okolnih zgrada kao i građani koji zbog obaveza i posla dolaze u Gradske uprave, obnovljen je parking i otvoren obilaskom predsednice Skupštine Grada Novog Sada Jelene Marinković Radomirović i direktora JKP „Parking servisa“ Stevana Lugonje

Parking je pre obnove i rekonstrukcije bio u veoma lošem stanju, a u prostor nije ulagano 20 godina.

Nakon nešto više od dva meseca, Skupština Grada Novog Sada, u čijoj zgradi se nalaze i Gradske uprave, kao i stanari okolnih zgrada, dobijaju potpuno nov, uređen parking prostor, sa zelenilom, obnovljenom pešačkom stazom i rasvetom. Ovaj parking je veoma frekventan, tu su Gradske uprave, koriste ga zaposleni, kao i druge institucije i ustanove koje su u neposrednoj blizini. Parking je bio u veoma lošem stanju, 20 godina nije ulagano u ovaj prostor. Danas imamo novu sliku. Parking ima kružni tok, dobro je organizovan, obnovljena su parking mesta, pešačke staze i rasveta – istakla je predsednica novosadske Skupštine MSc Jelena Marinković Radomirović.

Ona je dodala da smo, zahvaljujući gradonačelniku Milošu Vučeviću i nadležnim gradskim preduzećima, svedoci da se u našem gradu radi na rekonstrukciji i uređenju, kao i izgradnji novih parkirališta.

Za razliku od nekadašnjeg prostora, obnovljen parking ima kružni tok, što će omogućiti lakši, brži, ali i sigurniji tok saobraćaja unutar samog dvorišta. Direktor JKP „Parking servisa“ Stevan Lugonja objasnio je da ovo preduzeće nastoji da u kontinuitetu pravi parking mesta u gradu.

– Posle parkirališta u Radničkoj ulici, novog parking prostora na Štrandu, uređenog parkirališta na Trgu Komenskog, danas smo dobili jedan uređen parking prostor u centru grada – rekao je Lugonja.