Početak Gradske vesti Obnovljen je sportsko-rekreativni tereni na Beogradskom i Sunčanom keju u Novom Sadu

Obnovljen je sportsko-rekreativni tereni na Beogradskom i Sunčanom keju u Novom Sadu

19
0

Uroš Kandić, državni sekretar Ministarstva turizma i omladine Republike Srbije, u društvu pokrajinskog sekretara za privredu i turizam Nenada Ivaniševića i Milovana Amidžića, člana Gradskog veća za upravu, propise i urbanizam, obišao je nedavno rekonstruisane sportsko-rekreativne terene na Beogradskom i Sunčanom keju u Novom Sadu.

Projekat obuhvata devet terena i igrališta, sa zamenom urbanog mobilijara, uključujući 156 novih klupa i 101 kantu za smeće. Obnovljeno je 4.1 kilometar trkačke staze, rekonstruisano košarkaško igralište, teren za mini golf, dva dečija igrališta, teretane na otvorenom i dva teniska terena. Ukupna investicija iznosi oko 225 miliona dinara.

Uroš Kandić je istakao da je ova investicija deo šireg projekta razvoja turističke infrastrukture u Podunavlju, koji se sprovodi u saradnji sa drugim ministarstvima. „Gradimo pristanište u Banoštoru koje će biti gotovo naredne godine kao i Turističko informativni centar na Fruškoj gori što će biti važan element u razvoju turizma,” rekao je Kandić.

Ivanišević je naglasio važnost zajedništva u realizaciji ovakvih projekata, ističući da je inicijativa za ove projekte potekla sa sastanka u Pokrajinskoj vladi. „Ovo predstavlja ozbiljnu spremnost Grada da konkuriše sa dobrim projektima, ali i dobru volju Republičke i Pokrajinske vlade, Ministarstva turizma i omladine da to i podrži,” rekao je Ivanišević.

Pokrajinski sekretar je dodao da su podaci u turizmu za AP Vojvodinu za prvih pet meseci ove godine veoma povoljni, sa porastom od 9,1 odsto u odnosu na isti period rekordne 2023. godine. „To pokazuje da ovakvi projekti na turističkoj infrastrukturi doprinose većem interesovanju domaćih i stranih turista za našu pokrajinu,” naglasio je Ivanišević.

Ivanišević je takođe podsetio da je pri kraju izrada projektno-tehničke dokumentacije za biciklističku stazu Petrovaradin – Beočin, koja se uklapa u projekte uređenja priobalja Dunava, dodatno poboljšavajući turističku ponudu regiona.

Amidžić je naglasio važnost stalnog ulaganja u izgradnju dečijih igrališta i teretana na otvorenom, kako bi se omogućili bezbedni i funkcionalni prostori za rekreaciju građana svih uzrasta. „U tom smislu se posebno ističu Beogradski i Sunčani kej duž Dunava koji predstavljaju simbol Novog Sada i najpopularnije šetalište. Zahvaljujemo Ministarstvu turizma i omladine Republike Srbije koje je finansiralo, na predlog Grada Novog Sada, realizaciju projekta kompletne obnove i rekonstrukcije postojećih sportsko-rekreativnih terena duž Sunčanog i Beogradskog keja,” istakao je Amidžić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here