Obrazovanjem do uspešne žene

Projekat Obrazovanjem do uspešne žene, pokrenut je uspostavljanjem saradnje između Narodnog univerziteta Niš i koordinatora Danijele Maletić.

Ovaj projekat se zasniva na besplatnom stručnom osposobljavanju žena koje su pripadnice sledećih kategorija: ⁃ Žene starije od 45 godina

Žene sa sela ⁃

Žene sa invaliditetom ⁃

Žene koje su majke dece sa invaliditetom

Broj polaznica u svakom krugu je ograničen iznosom prikupljenih sredstava, a ona se prikupljaju iz donacija pravnih i fizičkih lica.
Narodni univerzitet Niš, na čijem celu je direktorica Marija Ranđelović, je jedna od najstarijih obrazovanih ustanova u Srbiji. Raspolaže planovima i programima za preko 200 zanimanja. Programi za stručno osposobljavanje sastoje se iz teorijske i praktične nastave, kao i konslultacija i uključuju literaturu i drugi didaktički materijal. Narodni univerzitet Niš izdaje MEĐUNARODNO PRIZNAT SERTIFIKAT KOJI OMOGUćUJE RAD KOD POSLODAVACA, KAO I OTVARANJE SOPSTVENE RADNJE. Narodni univerzitet Niš je sertifikovani član evropske asocijacije za obrazovanje odraslih.
Danijela Maletić, master pravnik, predlagač je ovog projekta i koordinator za teritoriju cele Srbije. Pokretač je mnogih humanitarnih akcija, kao i skupljanja Peticije za što brže usvajanje Zakona o socijalnom preduzetništvu, a to je i bio osnov za pokretanje ovog projekta- jer socijanog preduzetništva nema bez socijalnog obrazovanja.
Zanimanja koja se  predlažu budućim polaznicama su:
-Savremeni biznis sekretar
– Geronto-domaćica 
-Negovateljica 
-Stilista Ženskih frizura 
-KozmetiČar-estetiČar
-Pedikir-manikir sa nadogradnjom noktiju 
-Šminker (make-up artist)
– Manuelno terapeutski maser sa poznavanjem akupresure
Kao i kurseve za usavrsavanje:
⁃ Engleski jezik
⁃ Osnovna informatička obuka
⁃ Napredni nivo informatičke obuke
“Za sada je  obezbeđeno  sredstva za obuku 30 zena sa teritorije AP Vojvodine.
Cilj je da se u narednim krugovima pomogne  ženama iz centralne Srbije i sa juga zemlje. 
Da bi smo bili u mogucnosti da to ostvarimo pozivamo sve drustveno socijalno odgovorne pravne subjekte, a i fizicka lica, da svojim donacijama se ukljuce i pomognu u ostvarivanju ovog plemenitog cilja”, kažu koordinatori.