Početak Politika Obuka vazduhoplovno-tehničkog sastava Vojske Srbije

Obuka vazduhoplovno-tehničkog sastava Vojske Srbije

36
0

U Centru za obuku ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici trenutno je u toku implementacija tehničke učionice za školsko-borbeni avion „supergaleb“ G-4.

Ova tronedeljna obuka namenjena je tehničkom osoblju koje će biti odgovorno za održavanje i servisiranje ovog tipa vazduhoplova. Učestvuju podoficiri i civilna lica iz vazduhoplovnih brigada i Vazduhoplovnog zavoda „Moma Stanojlović“.

Polaznici se u skladu sa programom usavršavanja obučavaju za siguran i precizan rad na održavanju aviona u prvom stepenu. To uključuje proveru funkcionalnosti avionskih motora, elektro-energetskih sistema, kao i opreme za komunikaciju, navigaciju i spasavanje pilota.

Ova tehnička učionica za avion „Supergaleb“ predstavlja samo jedan od brojnih programa obuke koji se sprovode u Centru za obuku ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane. Realizacijom ovakvih obuka, osigurava se prisustvo visokokvalifikovanog osoblja u vazduhoplovno-tehničkoj oblasti, što je ključno za očuvanje visoke dostupnosti i ispravnosti vazduhoplova u naoružanju Vojske Srbije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here