Početak Gradske vesti Obuka vojnika roda pešadije u terenskim uslovima

Obuka vojnika roda pešadije u terenskim uslovima

12
0

Ove nedelje su vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije „decembar 2022“ koji se obučavaju za specijalnosti roda pešadije, prošli praktičnu obuku  na poligonu „Pasuljanske livade“.

Vojnici su se osposobljavali za borbenu upotrebu naoružanja pešadijskih jedinica, istovremeno se adaptirajući na realizaciju zadataka i organizaciju života i rada u terenskim uslovima.

Cilj je realizacija taktičke i vatrene obuke i izvršenje programskih gađanja, gde su vojnici bili u prilici da u praksi primene znanja stečena u Centru za obuku kopnene vojske i uvere se u borbene mogućnosti minobacača 82 mm, koji su namenjeni za vatrenu podršku pešadije, pri čemu su ostvareni vrlodobri i odlični rezultati, čime je ova generacija vojnika pokazala da je u potpunosti savladala predviđene sadržaje specijalističke obuke.

Po povratku sa terena vojnike očekuje završni deo individualne specijalističke obuke i provera obučenosti za izvršavanje taktičkih zadataka i borbenu upotrebu naoružanja roda pešadije, a zatim i premeštaj u jedinice Vojske Srbije i obuka za realizaciju kolektivnih zadataka.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here