Početak Hronika Ocu dve, a sinu četiri i po godine zatvora za pokušaj ubistva

Ocu dve, a sinu četiri i po godine zatvora za pokušaj ubistva

46
0

Oni su okrivljeni za više krivičnih dela u kojima je povređeno nekoliko osoba, od toga dve teško, u silbaškom lokalu i ispred njega 2015. godine.

Momčilo Aćimović se tereti da je mačetom dugom oko pola metra, sa sečivom od oko 35 centimetara, pokušao da ubije Živka L, a Milan Aćimović da je metalnom šipkom teško povredio Miljana B. iz Ravnog Sela, nakon što su zajedno ušli u lokal, piše “Dnevnik”.

Obrazlažući presudu, predsednica veća, sudija Tamara Radović, rekla je da je nesumnjivo utvrđeno da su oni krivi za nasilje i da su teže remetili javni red i mir. Ona je kazala da je sud procenio da razlog nije bio samo strah za život kuma, koji se spominjao u odbrani kao motiv za takvo ponašanje, već i to da je optuženi Momčilo dve sedmice ranije dobio batina u tom lokalu pa je moguće da se radilo i o nekoj vrsti osvete za taj događaj.

Po optužnom aktu, oni su počinili nasilje nad gostima bez ikakvog povoda, tako što su otišli do dela lokala u kojem su bili pevačica i klavijaturista, gde je okrivljeni Milan udario šipkom u stalak mikrofona i prekinuo muzički program, dok je njegov sin Momčilo mačetom udario u zvučnik da bi potom, vičući, tražili po imenu jednu osobu. Zatim je, po navodima optužnice, okrivljeni Milan, takođe bez razloga, napao Miljana B, udarivši ga šipkom i naneo mu teške telesne povrede, zbog kojih je, između ostalog, trajno izgubio vid.

Inače, na spisku svedoka čije su izjave bitno uticale na odluku suda je šest osoba koje su imale status oštećenih. Branioci Branko i Radomir Munižaba imali su znatno drugačiji pogled na događaj, dok njihovi branjenici nisu priznali dela koja im se stavljaju na teret.

Izvor: Dnevnik
Foto: Ilustracija/Pixabay

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here