Od petka “Zimzoled” u Novom Sadu

Na trgove svetskih prestonica, zima donosi prazničnu idilu, pa tako i na trg prestonice kulture za 2022. godinu. Novosadski Zimzolend, koji će se ove godine održati od 26. novembra do 29. decembra, nastao je po ugledu na najlepše božićne „pijace“ u Evropi, ističu iz Turističke organizacije Novog Sada (TONS).
Manifestacija će biti održana na Trgu slobode u Novom Sadu, a glavna okosnica događaja je predstavljanje najboljih domaćih proizvoda, čiji nas mirisi automatski podsećaju da su novogodišnji i božićni praznici na pragu. Praznična atmosfera trajaće 34 dana i biće upotpunjena raznovrsnim programom.

U tridesetak kućica, posetioci će imati priliku da probaju kuvano vino, razna piva, hranu specifičnih ukusa, kao i da kupe suvenire i novogodišnje ukrase. Dok razgledate ručno pravljene proizvode, sa lakoćom ćete se prisetiti mnogih starih zanata, upravo u ovim drvenim kućicama u kojima čuči jedan mali, božićni svet.

Jedna od omiljenih atrakcija, „novogodišnji fijaker“, doneće iskustvo za sve zainteresovane koji žele da se provozaju kočijom kroz magično okićeni Novi Sad. Svake večeri posetioci će moći da uživaju u nastupima dečijih horova koji će se odvijati na jedinstvenoj konstrukciji bine u obliku jelke, tzv. „Raspevanoj jelci“.

nsu,objektiv24 ,Nina Media