Od večeras prskanje komaraca u Novom Sadu, Sremskim Karlovcima i Beočinu

’’Prskanje sa zemlje i iz vazduha počinje večeras i trajaće do 6.maja. Tačno mesto i vreme tretmana zavisiće od monitoringa i vremenskih uslova. Prati se stanje na terenu, i kako bude bilo potrebe, tako će ekipe izlaziti na teren’’, rečeno je portalu NS Uživo u Ciklonizaciji.

Upozoravaju se pčelari da je preparat toksičan za pčele, te da košnice zatvore ili uklone najmanje pet kilometara od navedenih mesta tretiranja. Dejstvo preparata traje tri dana.

Kako nam je rečeno u tom preduzeću, zbog vremenskih prilika i porasta vodostaja Dunava očekuje se da će ove godine biti dosta tretmana, kao i da će ovo biti jedna od težih sezona za ekipe Ciklonizacije.  Prethodnih meseci je, kako ističu, redovno vršen nadzor kritičnih tačaka i obavljeno je uništavanje larvi komaraca.

Građani su se žalili i na porast broja krpelja u gradskim parkovima i na livadama. U susret prvomajskim praznicima, kada se očekuje i odlazak na izlete u prirodi, iz Ciklonizacije poručuju da se obavlja svakodnevni monitoring terena, i tretmani prskanja protiv krpelja.

Autor: nsuzivo.rs