Odbornica Zelenih u Skupštini Novog Sada napušta stranku

Odbornica Zelene stranke Ivana Vujasin napustiće ovu stranku i dalje nastupati kao samostalna odbornica u novosadskoj skupštini.

Ivana je  navela da će i dalje biti u istoj odborničkoj grupi sa po jednim odbornikom Socijaldemokratske partije Srbije i Nijedan od ponuđenih odgovora, samo što će grupa promeniti ime. Svoju odluku da napusti stranku Vujasin je objasnila neslaganjem sa potezima rukovodstva partije koje je pokrenulo disciplinski postupak protiv nje.

Ivana Vujasin nije bila precizna oko toga da li će podržavati vladajuću koaliciju. Ona je navela da je Zelenu stranku napustila zbog toga što je partija “sedela na dve stolice”, a iznela je pohvale na račun socijalne politike gradonačelnika Miloša Vučevića. Takođe je optužila vrh stranke za loše rezultate na beogradskim izborima, za “staljinističko upravljanje partijom”, navela da je u pitanju “privatni projekat pojedinaca” i najavila da će sa grupom ljudi iz Zelene stranke, kao i sa novim mladim naraštajima nastaviti političko delovanje o kojem će javnost uskoro obavestiti.

021,Objektiv24