Početak Gradske vesti Održan Pošta Srbije Petrovaradin Fortess bike festival

Održan Pošta Srbije Petrovaradin Fortess bike festival

17
0

Biciklisti iz raznih delova Evrope, imali su priliku da osvoje olimpijske bodove na Pošta Srbije Petrovaradin Fortress bike festivalu, a posetioci da uživaju u pravom porodičnom aktivnom odmoru uz brojne dodatne sadržaje.

Festival je predstavio i muzički program predvođen velikim koncertom Tijane Bogićević, štandove sa hranom uz “Ukuse Vojvodine” i trku guralica za najmlađe.

Festival je predstavio dve C1 trke u trajanju od dva dana tokom kojih su se biciklisti taskmičili za olimpijske bodove. Najbrže na prvoj elitnoj trci u subotu u ženskoj kategoriji bile su Alina Sarkulova kao trećeplasirana, Eva Lehner iz Italije na drugom mestu i Luća Bramati, takođe iz Italije, koja je odnela pobedu.

U muškoj kategoriji treće mesto zauzeo je Mitro Titarenko iz Ukrajine, Žombor Palumbi osvojio je drugo mesto a pobednik elitne trke bio je Bartolomej Vavak iz Poljske.

Drugog dana takmičenja, pobednica elitne trke bila je Eva Lehner iz Italije, drugoplasirana bila je Alina Sarkulova, a na trećem mestu našla se Luća Bramati. U muškoj kategoriji pobedu je odneo Bartolomej Vavak, drugo mesto Sondre Roke a na trećem mestu našao se Silas Graf.

U subotu je pred brojnom publikom održan i koncert Tijane Bogićević, jedne od najpoznatijih pop pevačica u Srbiji i nekadašnje predstavnice Srbije na Evroviziji. Muzički program upotpunili su poznati novosadski duo “Braća Krstić”, kao i DJ WD 87-Darko Vajs.

Serbia Epic serija se posle Petrovaradinske tvrđave nastavlja u Požarevcu, 21. i 22. aprila, predstavljajući prvu međunarodnu UCI trku u ovom gradu. Brojni takmičari iz inostranstva, Srbije i regiona takmičiće se oko prelepog parka Čačalica, dok ceo događaj počinje u centru Požarevca gde će uživati porodice, ljubitelji sporta, hrane, umetnosti ali i najmlađi. Pored uzbudljive trke i Požarevčani će biti u prilici da probaju specijalitete koje donose “Ukusi Vojvodine”, udruženi sa lokalnim proizvođačima, a najmlađi će u revijalnom delu programa imati priliku da se zabave i takmiče na GurGur trci.

Trka humanitarnog karaktera biće održana 23. aprila na Košutnjaku u Beogradu. Salcano Tursko – Srpski kup prijateljstva ove godine, pored izvrsne trke u kojoj će učestvovati više od 250 biciklista, ima za cilj da pomogne žrtvama zemljotresa koji je pogodio Tursku 6. februara ove godine. Članovi Biciklističkog kluba iz Mardina, grada koji je pretrpeo veliku štetu od zemljotresa biće gosti Kupa u Srbiji uz obezbeđen smeštaj, prevoz i hranu.

Serbia Epic serija biće aktuelna i tokom leta, te će 8. jula takmičari imati priliku da učestvuju u C2 trci na izazovnim stazama Stare planine i obezbede nove bodove za Olimijske igre.

Biciklistički klub Novi Sad ističe da je Serbia Epic nov sportsko turistički proizvod koji za cilj ima razvoj novih destinacija pogodnih za sportski turizam i slanje afirmativne slike o Srbiji zemljama širom sveta. Do sada je potvrđeno učešće takmičara iz mnogih evropskih i zemalja iz regiona kao što su Irska, Austrija, Mađarska, Kazahstan, Grčka, Hrvatska i Slovenija, Bosna i Hercegovica, Crna Gora…

Za svakog sportistu koji bude učestvovao na trkama klub će zasaditi po jedno drvo u novembru 2023. godine, sa željom da u narednih 10 godina bude zasađeno više od 100.000 stabala i da se napravi Serbia Epic šuma koja će ostati budućim generacijama.

Serbia Epic seriju podržali su Grad Novi Sad i Grad Požarevac, Opština Knjaževac, Gradska uprava za sport i omladinu, Gradska uprava za kulturu, Gradska uprava za privredu Novog Sada, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, Pošta Srbije, Halkbank ad Beograd, ŠKODA, Heineken, Capriolo, Yason, Salcano, Đak sportska oprema, Basak traktor, MediPol univerzitetska bolnica, SIM Novi Sad, Akov, Turska Ambasada u Beogradu, Zepter, Dasigo, Esensa, Color media communications, radio AS FM.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here