Početak Gradske vesti Održan sastanak sa direktorima škola Južnobačkog okruga i Školske uprave Sombor

Održan sastanak sa direktorima škola Južnobačkog okruga i Školske uprave Sombor

10
0

Danas je u Velikoj sali Skupštine AP Vojvodine održan sastanak sa direktorima pokrajinskih škola, u cilju prezentovanja planiranih aktivnosti u oblasti obrazovanja i unapređivanja komunikacije između Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice i obrazovno-vaspitnih ustanova.

„Znamo koliko je izazovan prosvetarski poziv, naročito u ovim vremenima u kojima živimo. Stoga je i današnji dan prilika da vam svima zahvalim za sav vaš dosadašnji trud i napore koje svakodnevno ulažete kako biste našu decu obrazovali i spremili za život na najadekvatniji mogući način. Iako imamo odličnu saradnju, svesni smo činjenice da je za njeno održavanje neophodno stalno ići u korak sa vremenom i usavršavati svoje veštine i komunikaciju između ustanova kako bi se postigla željena efikasnost u radu“, rekao je potpredsednik Pokrajinske vlade i resorni pokrajinski sekretar Žolt Sakalaš.

Imajući u vidu broj ustanova obrazovanja na teritoriji AP Vojvodine, sastanci se održavaju u više termina, tokom dva dana.

„Želja nam je bila da vas na današnjem skupu upoznamo sa radom Sekretarijata i da vam predstavimo planirane aktivnosti i projekte predviđene za 2023. godinu. Ovde smo da vam damo podršku i pozivamo vas da zajedničkim snagama pokušamo da rešimo sve vaše nedoumice i prepreke, kako bi život i rad u vašim obrazovno-vaspitnim ustanovama bio što prijatniji, bezbedniji i uspešniji“, izjavila je zamenica pokrajinskog sekretara Slađana Bursać.

Najavljeni su predstojeći konkurse u oblasti obrazovanja, ukazali na mogućnosti i zakonske rokove za polaganje ispita za licencu direktora, nastavnika, vaspitača, stručnih saradnika i sekretara ustanova i izneli najvažnije informacije u vezi sa redovnim inspekcijskim nadzorom. Sledeća dva sastanka za preostale škole biće održana u ponedeljak, 13. februara, u 10.00 i 12.00 časova u Velikoj sali Skupštine APV.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here