Početak Gradske vesti Održan sastanak Vučevića sa ministarkom Petrovskom

Održan sastanak Vučevića sa ministarkom Petrovskom

13
0

Danas se potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević sastao sa ministarkom odbrane Republike Severne Makedonije Slavjankom Petrovskom, u okviru posete delegacije Ministarstva odbrane Republike Srbije Republici Severnoj Makedoniji.

Ministar Vučević je izrazio zadovoljstvo zbog susreta sa ministarkom odbrane Republike Severne Makedonije i prilike da zajednički analiziraju dosadašnju saradnju u oblasti odbrane i razmotre mogućnosti za njeno dalje jačanje.

On je istakao opredeljenost za razvijanje prijateljskih odnosa sa Republikom Severnom Makedonijom i zemljama regiona, u skladu sa obostranim interesima, kako na regionalnom, tako i na globalnom nivou.

Prema rečima Vučevića, države u regionu su upućene jedne na druge, a zajednički interesi prirodno navode države na međusobnu saradnju, kako bi uspeli da dostignu zajedničke ciljeve i pronađu efikasna rešenja za probleme koji opterećuju čitav region.


Ministar je ukazao na spremnost za poboljšanje bilateralne vojne saradnje sa Republikom Severnom Makedonijom, i rekao da postoje volja i kapaciteti za njenim unapređenjem u narednom periodu.

Prema rečima Vučevića, potrebno je održati kontinuitet dijaloga zvaničnika dve države na najvišem nivou, radi utvrđivanja daljih pravaca i unapređenja saradnje u oblasti odbrane na svim poljima od zajedničkog interesa, što će pozitivno uticati na unapređenje ukupnih bilateralnih odnosa dve zemlje.

Ministarka Petrovska poželela je dobrodošlicu potpredsedniku Vlade i ministru odbrane Milošu Vučeviću i izrazila zadovoljstvo povodom današnjeg susreta.

Dala je saglasnost da postoji prostor, kao i opredeljenost za unapređenje bilateralnih vojnih odnosa u narednom periodu.

Ministarka Petrovska se nada da će nakon ove posete doći do napretka na polju bilateralne vojne saradnje, a koji će rezultirati novim aktivnostima u domenu odbrane.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here