Početak Gradske vesti Održan sedmi „Sajam automobilizma“ u Novom Sadu uz prvu izložbu oldtajmera

Održan sedmi „Sajam automobilizma“ u Novom Sadu uz prvu izložbu oldtajmera

36
0

Na platou ispred Javnog preduzeća “Sportski i poslovni centar Vojvodina” – SPENS, juče je održan sedmi po redu „Sajam automobilića“ uz prvu izložbu oldtajmer automobila pod nazivom „Oldtajmer šou“. Ova manifestacija okupila je više od 60 kolekcionarskih primeraka iz Srbije i regiona.

Manifestaciju je otvorio pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, koji je istakao da Novi Sad danas postaje centar automobilizma i biciklizma, budući da se pored sajma automobila održava i biciklistička trka „Gran Fondo Novi Sad 2024“.

Broj posetilaca pokazuje koliko je ova manifestacija značajna. U Novom Sadu ovog vikenda nije moguće rezervisati smeštaj jer su sajam automobila, street workout i biciklizam privukli veliki broj turista, što predstavlja turističko-privredni benefit ove manifestacije. Jedan od benefita je i buđenje nostalgije za prošlim vremenima, uz istovremeno pokazivanje napretka automobilizma i industrije“, rekao je Ivanišević.

Organizator manifestacije, Marko Topo, predsednik Saveza vozača Vojvodine, istakao je da je ideja manifestacije da spoji sve generacije zaljubljenika u automobilizam na različite načine. Novi Sad je pokazao da ima volje i kapaciteta da podrži i sprovede ovakvu manifestaciju, sa posebnim akcentom na bezbednost u saobraćaju.

U okviru ove manifestacije prvi put je organizovana i izložba oldtajmer vozila „Oldtajmer šou“, koja je proizašla iz manifestacije „Lemijev memorijal“.

Manifestaciju, koju je organizovao Savez vozača Novog Sada uz podršku Saveza vozača Vojvodine, podržali su Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Grad Novi Sad, Turistička organizacija grada Novog Sada, kao i Novosađani.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here