Početak Gradske vesti Održana 26. sednica skupštine opštine Šid

Održana 26. sednica skupštine opštine Šid

84
0
sednica skupštine opštine Šid
Skupština opštine Šid je, na sednici održanoj u četvrtak, 20. decembra, usvojila Izveštaj o ostvarenju prihoda i izvršenju rashoda Odluke o budžetu opštine Šid za period 01.01.2018 do 30.09.2018. godine.

Doneta je Odluka o izmeni Odluke o budžetu Opštine Šid zatekuću godinu, kao i Odluka o izmeni Odluke o zaduživanju Opštine Šid za 2018. godine.

Lokalni parlament doneo je Odluku o stavljanju van snage Odluke o otuđenju nepokretnosti iz javne svojine Opštine Šid, izmene Odluke o utvrđivanju i izuzimanju od otkupa stanova koji su podignuti sredstvima datim ili sakupljenim za dobrotvorne i druge društveno korisne svrhe i Odluku o otuđenju nepokretnosti, garaža u Šidu iz javne svojine, te Odluku o otuđenju nepokretnosti iz javne svojine Opštine Šid, u K.O. Višnjićevo.

Usvojene si i izmene Rešenja o razrešenju i obrazovanju Saveta za zapošljavanje Opštine Šid. Odbornici Skupštine opštine Šid usvojili su Programe poslovanja javnih preduzeća Zavod za urbanizam, Vodovod, Standard, Javna rasveta, usluge i održavanje, za 2019. godinu.26. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ШИД

Doneto je i Rešenje o razrešenju direktora Turističke organizacije Šid, Kristine Radosavljević, koja je podnela ostavku, te rešenje o imenovanju Zorice Grahovac, za vršioca dužnosti direktora Turističke organizacije Šid. Skupština opštine Šid razrešila je Aleksandra Jovanovića sa mesta vršioca dužnosti direktora JKP Vodovod, i nakon sprovedenog konkursa za izbor direktora, Aleksandar Jovanović imenovan je za direktora ovog preduzeća na period od četiri godine.

Lokalni parlament usvojio je Odluku o budžetu Opštine Šid za 2019. godinu. Usvojen je iKadrovski plan Opštinske uprave, Opštinskog pravobranilaštva i stručnih službi opštine Šid za 2019. godinu. Doneta je Odluka o izmeni Odluke o osnivanju i imenovanju Saveta za bezbednost Opštine Šid.