Održana konferencija ,,Biznis na štiklama“ – Sve više žena pokreće sopstveni biznis i uspešno posluje na tržištu

Na Novosadskom sajmu danas je održana konferencija

BIZNIS  NA  ŠTIKLAMA .

Prema rečima organizatora, Udruženja ,, Biznis na štiklama“, za mnoge žene je upravo ravnoteža između poslovnog i privatnog života ključni faktor u odlučivanju da li će biti u mogućnosti da pokrenu sopstveni biznis i održe ga na tržištu, a samim tim i probiju barijere i steknu pristup upravljačkim pozicijama.

Udruženje uz pomoć partnera iz Pokrajinske vlade, Grada Novog Sada, Novosadskog sajma i u privatnom sektoru, pruža značajnu podršku preduzetnicama kroz dodatnu edukaciju, razmenu iskustava sa uspešnim poslovnim ženama i mogućnošću članstva u klubu „Biznis na štiklama“.

Današnja konferencija se sastoji od šest panela sa preko 40 učesnika.

Prisutnima su se obratili potpredsednik Pokrajinske vlade Branko Ćurčić, pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević, član Gradskog veća za privredu Grada Novog Sada Milorad Radojević, i predsednica Udruženja ,,Biznis na štiklama“ Sofija Bajić, koja je sa direktorom Novosadskog sajma mr Slobodanom Cvetkovićem uručila priznanja „Preduzetnica godine“.

Moderator svečanog otvaranja i panela je bio Vojislav Nedeljković, novinar i TV voditelj.

Važno je istaći da je Zakon o socijalnom preduzetništvu predstavila Danijela Maletić, odbornica u Skupštini Grada Novog Sada, dok je o standardizaciji govorila Tatjana Bojanić, direktorka Instituta za standardizaciju Srbije.

Današnji paneli su obrađivali teme poput poslovanja mladih preduzetnika, porodičnih firmi i nasledstva, turizma, izvora finansiranja, marketinga i prodaje, uz mnogobrojne zakazane B2B susrete.