Početak Gradske vesti Održana prva tematska konferencija Bloomberg Adria „Finance Industry Trends 2023“

Održana prva tematska konferencija Bloomberg Adria „Finance Industry Trends 2023“

9
0

Prošle nedelje održana je prva regionalna tematska konferencija „Finance Industry Trends 2023“ u organizaciji medijske kuće Bloomberg Adria.

Ovo je šansa da se razmene mišljenja i publici približi momenat u kom se nalazimo.

Za bankarski sektor je uvek ključna jedna reč – poverenje. Ako bismo konferenciju „Finance Industry Trends 2023“ morali da sažmemo u jednu poruku, to je da bankarski sektor regiona nema prevelikog razloga da brine, jer je poverenje u njega stabilno.

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković – koja je govorom pred punom salom Makavejev muzeja Jugoslovenske kinoteke gde se tražilo mesto više otvorila konferenciju – poručila je upravo to, te rekla da su četiri banke u Sjedinjenim Američkim Državama dobar primer da se vidi šta se desi kada poverenje u banke padne.

„U Srbiji situacija nije takva, što dokazuje i nivo depozita u 2022“, rekla je guverner, dodavši da je još jedan dokaz za to i istorijski nizak nivo problematičnih kredita u ukupnoj kreditnoj aktivnosti.

Događaj je podržan od strane zlatnih sponzora Banca Intesa i Visa, kao i sponzora Erste Bank i Marsh LcLennan.

Ovo je prva u nizu tematskih konferencija koje organizuje medijska kuća Bloomberg Adria i taj trend će se nastaviti najpre 31.5.2023. u Ljubljani gde nas sve očekuje regionalni Bloomberg Adria „Zeleni samit 2023“, a samo par dana nakon toga, 6.6.2023. u Zagrebu je zakazan novi regionalni poslovni susret „Merge, Invest, Develop“ sa posebnim osvrtom na 10 godina članstva Hrvatske u EU.

Izvor: Vojvodina uživo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here