Početak objektiv24 Omaž senkama i visokim crnim siluetama na reviji Eymeric Francois

Omaž senkama i visokim crnim siluetama na reviji Eymeric Francois

52
0

Nakon drugog dana jubilarnog Serbia Fashion Week-a koji su obeležili seminar Moda i Mataverse na kome je govorio profesor Marcelous L. Džons, predsednik Evropskog konzorcijuma za novu modu i profesor Univerziteta  Panteon – Sorbona Kreativne industrije i dizajn, seminara Inovacije i izazovi novog modernog doba na kom su predavači bili eksperti iz dizajna, event menadžeri i marketinški stručnjaci, kao izložba radova finalista takmičenja National Fashion Talent Designers Competition i finalista European Fashion Talent Designers Competition, trećeg dana ova manifestacija nastavljena je u impresivnom prostoru Muzeja Vojvodine. 

U ovoj instituciji culture i umetnosti otvorena je izložba radova autora iz oblasti primenjenih umetnosti i dizajna, posle čega su usledile fantastične modne revije domaćih i stranih dizajnera. Posetioci su najpre imali priliku da uživaju u reviji dizajnerke Aleksandre Lazić i njenog brenda Lacher. Posle nove kolekcije Lacher, pistom su prošetale manekenke u modelima iz nove kolekcije dizajnerke Danice Arsić koja stoji iza brenda Mokoš Fashion, , a potom modna pista je prepuštena francuskom dizajneru Eymeric-u Francois-u, koji je dobro poznat domaćoj publici.

Ovaj dizajner visoke mode opravdao je očekivanja publike, pa je i ovoga puta prikazao kolekciju ekskluzivnih večernjih toaleta koje ostavljaju bez daha. Savršeni krojevi sa inovativnim pristupom u dizajnu i ručno izrađenim detaljima koji upotpunjuju kreacije iz ove kolekcije, publika je nagradila ovacijama.

Šta smo to videli večeras?

Duge noći, susret sa senkama, čak i nekim duhovima kao i duge noćne šetnje je ono što je ostalo nakon Covid perioda, i to je bila neka luda ideja za ovu kolekciju. Videli ste devojke kao duge crne siluete, i delove svetla sa zlatnim detaljima, na to sam misilio kada sam rekao duge noći.

Videli smo i neke gole delove tela, koja je ideja toga?

Znaš, nekada kada je duga noć to se jednostano desi. Mogu da koketiram sa golotinjom. Znaš da sam uvek radio teme vezane za svakodnevnicu. Kada sam romantičan takva bude i kolekcija, nekada iznenadim publiku kreacijama, i to je bila ideja. Svi koji me znaju, znaju da volim eleganciju, ali eto i momenta iznenađenja. Publika je odlično prihvatila, i to je ono najvažnije.

Nije te bilo neko vreme, jedno privatno pitanje, da li je sve u redu kod tebe?

Da sada je sve dobro. Ne znam ni gde sam bio, ali verovatno jako daleko, ali zasigurno
nisam bio spreman da vodim računa oko Serbia Fashion Week-a kao i o dizajnerima. Tako da dobro je što nisam bio tu. Sada sam srećan, ne samo zbog večerašnjeg show-a već zato što sam ponovo otkrio sebe i šta hoću da radim.

Šta možemo očekivati od tebe u daljem radu?

Od mene možete očekivati da sam sada tu, i da pomognem da Serbian Fashion Week raste, tu sam i ostajem. Sada je Covid gotov i nastavljamo tamo gde smo stali.

Autor: Serbia Fashion Week, Stojan Ćutilo

Foto: Svetlana Braun, Milan Milojić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here