Početak Gradske vesti Omladinci iz Novog Sada i Dortmunda u poseti Gradskoj kući

Omladinci iz Novog Sada i Dortmunda u poseti Gradskoj kući

5
0

Kako bi promovisali volonterizam i omladinski aktivizam, kao i razmenu iskustava o značaju aktivnog učešća mladih u lokalnim zajednicama, Ekumenska humanitarna organizacija je, zajedno sa partnerima iz Dortmunda, organizovala omladinsku razmenu na temu „Aktivizam i volonterizam mladih“. Ova razmena se održava od 7. do 15. jula u Novom Sadu i predstavlja sedamnaesti susret mladih iz pobratimskih gradova Novog Sada i Dortmunda.

Danas je organizatore i učesnike razmene ugostio Aleksandar Petrović, pomoćnik gradonačelnika, koji ih je upoznao sa načinom funkcionisanja Grada Novog Sada u različitim oblastima, kao i sa međunarodnom saradnjom između pobratimskih gradova.

„Veoma mi je drago što se saradnja između Novog Sada i Dortmunda već 42 godine uspešno realizuje u različitim oblastima i što kontinuirano obuhvata nove generacije mladih. Desetogodišnjim planom saradnje, koji smo u Dortmundu potpisali pre dve godine, otvorili smo nove mogućnosti povezivanja i omogućili da naša saradnja bude još plodonosnija,“ izjavio je Aleksandar Petrović.

Tokom devetodnevnog boravka u Novom Sadu, za učesnike razmene su organizovane edukativne radionice o značaju volonterizma i aktivizma, kao i posete institucijama i organizacijama civilnog društva koje podržavaju ove vrednosti. Ovaj program će biti nastavljen i sledeće godine u Dortmundu, gde će mladi iz Novog Sada imati priliku da istraže i doprinesu aktivnostima svojih vršnjaka u Nemačkoj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here