Početak Uncategorized Online projekcija filma “Viktorija, 15” ČETVRTAK 17. DECEMBAR OD 19h

Online projekcija filma “Viktorija, 15” ČETVRTAK 17. DECEMBAR OD 19h

70
0

Online projekcija filma „Viktorija, 15“ biće održana sutra (četvrtak 17.12.) od 19 časova, a film će biti moguće gledati putem privatnog linka. Svi zainteresovani mogu da nam se jave u inbox zvanične Fejsbuk stranice PROSTOR kako bi dobili link. Film će biti dostupan za gledanje samo u periodu od 19 do 20 časova (film traje 52 minuta)

Film „Viktorija, 15“ govori o bubnjarki iz malog grada Smedereva. Njena strast prema muzici se rasplamsala kroz Rok kamp za devojčice 2017. godine, a na leto 2019. Rok kamp priprema veliko iznenađenje – međunarodnu kolaboraciju. Nakon svega toga, ona se vraća u Smederevo, i to je pomalo pogađa. Ali sećanja na njeno iskustvo na Islandu motivišu je da nastavi sa sviranjem bubnjeva, kao i sa školskim aktivnostima.

Autorka filma Mina Petrović (1991.) završila je osnovne studije na smeru Filmska montaža na FDU u Beogradu. Osim grafičkog dizajna i filma, amaterski se bavila i sviranjem bubnjeva i bas gitare.
Dobitnica je nagrade za najbolju montažu za film „Blizanci satkani od sna“, na međunarodnom festivalu Beldocs (2020) kao i nagrade za najbolju montažerku u 2020. godini „Marko Glušac“ na Festivalu autorskog filma. Njen dokumentarni film prvenac „Viktorija, 15“ dobio je posebno priznanje na festivalu Dok’n’Ritam (2020).

Program je deo projekta „Prostori u nama“, podržanog od strane Grada Novog Sada.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here