Početak Gradske vesti Opština Vrbas snažno podržava sport: 30 klubova dobilo 49.5 miliona dinara finansijske...

Opština Vrbas snažno podržava sport: 30 klubova dobilo 49.5 miliona dinara finansijske podrške

38
0

Opština Vrbas je dala značajnu finansijsku podršku sportskim klubovima u iznosu od 49.524.100 dinara. Ugovore su uručili predsednik opštine Predrag Rojević i drugi zvaničnici na svečanosti u Sali Skupštine opštine. Rojević je naglasio da je ova godišnja podrška deo šire strategije razvoja sporta koja obuhvata ulaganja u sportsku infrastrukturu u Vrbasu i okolnim mestima.

Ove godine smo izdvojili 49,5 miliona dinara podrške za 30 klubova sa ukupno 2.268 članova. To pokazuje koliko nam je sport važan. U poslednje tri godine smo ukupno izdvojili 138 miliona dinara, što je više od 1,1 miliona evra. Pored toga, svi sportski klubovi mogu besplatno koristiti resurse Centra za fizičku kulturu ‘Drago Jovović’, od sportske dvorane do bazena“, rekao je Rojević.

On je istakao da će se boriti da Novi Sad bude bolje mesto za život, a da je ove godine gradski stadion, posle gotovo 35 godina, konačno završen uz podršku Pokrajinske vlade.

Ukupno je više od 68 miliona dinara investirano u razvoj sportske infrastrukture, uključujući uređenje atletske staze, izgradnju glavnog terena, rekonstrukciju sportske dvorane, izgradnju novih terena i teretana na otvorenom, kao i inkluzivni park kod Autobuske stanice.

U svečanom uručenju ugovora su učestvovali i predsednica Skupštine opštine Vrbas, Sanja Žigic, i član opštinskog veća za sport i omladinu, Srđan Stanić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here