OŠ „Bratstvo jedinstvo“ u Kucuri za 8 dana dobila nov krov

Osnovna škola „Bratstvo jedinstvo“ u Kucuri dobila je nov krov, jer je, 4. februara, starog porušio snažni olujni vetar koji je zahvatio celu Srbiju.

Krov je je završen za 8 dana uz pomoć opštine Vrbas i Pokrajinske vlade. Predsednik opštine Predrag Rojević, kaže da je izuzetno zadovoljan što je krov izgrađen tako brzo i što đaci u Kucuri su se vratili na nastavu.

„Kako smo i obećali, za samo osam dana uspeli smo da izgradimo nov krov. Za samo osam dana 367 dece iz Kucure može ponovo da ide na nastavu. Radove smo izveli uz veliku podršku i razumevanje predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića. Zahvaljujući njegovoj posvećenosti, uspeli smo da obezbedimo 7 miliona dinara, i da u rekordnom roku organizujemo izvođenje radova. Na taj način smo zaštitili imovinu škole i nastavna sredstva, i obezbedimo brzo odvijanje nastave za naše školarce iz Kucure“, rekao je Rojević.

Prema njegovim rečima, opština Vrbas godinama unazad samostalno i uz podršku Vlade Srbije i Pokrajinske vlade ulaže ogromna sredstva u rekonstrukciju i modernizaciju škola i vrtića u svim naseljima na teritoriji opštine Vrbas.

„Pre dve godine smo, takođe uz podršku Pokrajinske vlade investirali tri miliona dinara u rekonstrukciju toaleta u OŠ „Branko Radičević“ u Ravnom Selu. Zamenjena su sva vrata, sanitaraije, kompletna kanalizaciona i vodovodna instalacija, postavljene nove pločice, ugrađeni novi lavaboi i česme. Prošle godine smo uložili više od 176 miliona dinara da od temelja do krova rekonstruišemo i energetski unapredimo vrtiće „Poletarac“ i „Bubica“, i OŠ „Svetozar Miletić“ u Vrbasu, čime smo obezbedili uslove za kvalitetnije obrazovanje i boravak oko 1.200 dece iz opštine Vrbas, a rekonstruisali smo i toalete u gimnaziji „Žarko Zrenjanin““, naveo je Rojević.

U budžetu opštine Vrbas za 2023. godinu za funkcionisanje osnovnog obrazovanja predviđeno je smo 125,2 miliona dinara,  srednjeg 42 i za predškolsko vaspitanje 360 miliona dinara.

Vrbas, 20. februar 2023. godine