Osmoro povređeno u udesima u Novom Sadu

Osmoro, među kojima je petogodišnji dečak, povređeno je u ukupno pet udesa koji su se dogodili proteklog dana
Kako za 021.rs kaže portparol novosadske Hitne pomoći dr Zoran Krulj, prva intervencija bila je oko pola sedam ujutru na uglu Bulevara Evrope i Rumenačke ulice, na kružnom toku.Povređen je 52-godišnji biciklista, koji je zbrinut na licu mesta i u svesnom stanju prevezen u Urgentni centar.

Oko 17 časova je biciklista oborio pešaka na Bulevaru kralja Petra I 95. U udesu je povređena 53-godišnja žena, koja je zbrinuta i prevezena na odeljenje hirurgije Urgentnog centra.
Ni sat vremena kasnije došlo je do još jednog udesa i to na putu ka Sremskim Karlovcima, od Banstola. Vozilo je sletelo s puta oko kilometar nakon crkve, a povređen je petogodišnji dečak, kog su lekarske ekipe zbrinule i prevezle u Dečju bolnicu. Povređenu 65-godišnju putnicu ekipa je u svesnom stanju prevezla na dalje zbrinjavanje u Urgentni centar.

Nešto nakon 19 časova je 51-godišnji pešak oboren na Bulevaru oslobođenja, prekoputa stadiona FK “Vojvodina”. Povređeni muškarac je prevezen na odeljenje reanimacije Urgentnog centra nakon zbrinjavanja na licu mesta.
Poslednja intervencija na javnim mestima za Hitnu pomoć bila je nešto pre 23 sata na parkingu “Biga”, kaže dr Krulj. U sudaru dva automobila povređeni su 27-godišnji muškarac, 36-godišnji muškarac i 27-godišnja žena, a nije bilo potrebe da budu voženi u Urgentni centar nakon lekarskog pregleda i zbrinjavanja na licu mesta.