Početak Sport Osvajačica medalje u paratekvondou na prijemu kod gradonačelnika Novog Sada

Osvajačica medalje u paratekvondou na prijemu kod gradonačelnika Novog Sada

56
0

Jedan od povoda za prijem je i uspeh koji je Dejana osvojila na nedavno održanom Svetskom prvenstvu u Londonu osvojivši srebrnu medalju u kategoriji do 49 kilograma.

 

– Zaista mi je velika čast što smo ugostili Dejanu koju sam igrom slučaja upoznao na sjajnoj akciji “Čepom do osmeha“ i uživao sam u vremenu provedenom sa njom. Čestitam i njoj i treneru Aleksandru Andreevskom na sjajnom uspehu na Svetskom prvenstvu. Naši vrhunski sportisti iz domena paraigara na mene ostavljaju snažan utisak pre svega kao ljudi, jer iskazuju hrabrost i odlučnost za divljenje, ali i spremnost da se upuste u borbu u ne baš lakim okolnostima – istakao je gradonačelnik Miloš Vučević i dodao da će sa Dejanom i njenim trenerom Aleksandrom razgovarati o tome kako da im grad pruži podršku i pomogne njihovom Klubu.

Dejana se zahvalila predstavnicima Grada na prijemu i naglasila da je za uspešnu sportsku karijeru potrebno mnogo odricanja, ali da se nada da će nastaviti da niže dobre rezultate. Kako je rekla uveliko se priprema za Evropsko prvenstvo koje treba da bude održano u Bugarskoj u decembru, ali i za takmičenje u Sloveniji na grupnoj izložbi slikara koji slikaju ustima i nogama.

Ona je u udruženju VDMFK od devete godine, a student je i Akademije umetnosti u Novom Sadu.

Izvor: Blic